Ægte iværksættere giver ikke op :: kea.dk
Det sker

Ægte iværksættere giver ikke op

Vinderne af DM i Young Entrepreneurship blev i går fundet ved en festlig finale på Børsen. Det blev Erhvervsakademi Lillebælt, som løb med sejren med miljø-helten Jellyfish, der kan sørge for renere strande og sikre badeforhold ved kysterne. KEA studerende Peter Mortensen og teamet ThinkIN var med i opløbet – udvalgt som en af de 12 bedste forretningsidéer. For dem skal nederlaget vendes til sejr – det er iværksætternes automat-reaktion – for ægte iværksættere giver ikke op!

Af Camilla Wittenkamp, KEA

Unge iværksættere går på med krum hals
KEA studerende Peter Mortensen var sammen med tre studerende fra Ingeniørhøjskolen nervepirrende tæt på at komme med i top 3, men måtte se sig slået i opløbet af tre andre iværksætter-teams. Peter og hans team, der kalder sig ThinkIN var ellers udvalgt som en af de 12 mest lovende iværksættere med deres forretningside.

ThinkINs idé er en gratis platform for studerende, hvor de kan dele idéer, viden og kompetencer, samt indgå i tværfaglige samarbejder omkring realiserbare projekter. Gruppen har selv savnet en digital platform, der gør det muligt for studerende at tilbyde og opsøge kompetencer på tværs af uddannelsesinstitutioner. Teamets idé og teamets medlemmer i sig selv adskiller sig fra de øvrige teams ved at gå på tværs af institutioner, udover Peter fra KEA består teamet nemlig af tre studerende fra Ingeniørhøjskolen. Teamet lader sig dog ikke slå ud af ikke at være kommet i finalen.

”Vi er lidt skuffede, nej meget skuffede. Finalisternes idéer bar præg af at det var tre projekter med soleklare indtjeningsmuligheder – StudentsConnect er derimod et non profit projekt i sit udgangspunkt, men måske skal vi tænke det anderledes finansieret. Det vigtigste, vi har fået ud af at deltage i DM er kontakterne og netværket og den feedback vi har fået fra dommerne”, siger Kristian N. Pedersen, studerende på Proces og Innovation på Ingeniørhøjskolen.

”Mange af talerne har også i dag pointeret at vi ikke skal lade os slå ud af lidt modgang, men tage det som en mulighed for at forbedre forretningsidéen”, siger Peter Mortensen, studerende på Architectural Technology and Construction Management ved KEA Københavns Erhvervsakademi.

”Vi har forestillet os at finansiere StudentsConnect gennem fonde og sponsorater, men det er ikke meningen vi skal tjene penge på det – ideen er, at vi med StudentsConnect skaber vidensgrundlaget for at skabe vækstpotentialet i alle de forskellige studenterprojekter, der skal connectes og synliggøres”, forklarer Mads Bach fra IHK.

Klar til næste skridt
Team ThinkIN er allerede begyndt på det næste skridt, for der er masser af nerve og mod til at arbejde videre med forretningsidéen:

”Vi skal finde en programmør der kan lave en prototype af det, og vi skal have fundet noget kapital. På nuværende tidspunkt er vi i kontakt med Mediehøjskolen med nogle undervisere og studerende, der kan lave nogle mock ups for os”, siger Simon Christensen fra IHK.

Miljøhelte løb med 1.pladsen
Det var miljøheltene, der vil redde vores badestrande med produktet Jellyfish, der løb med førstepladsen i DM i Young Entrepreneurship, og som går videre til EM i Makedonien i juni. Jellyfish er en tangspærre – en flydende spærre, der skal holde brandmænd, vandmænd og drivtang væk fra de danske badestrande.

Nødkaldsteknologi og digital driftsoptimering præmieret
På andenpladsen kom Easy structure, som er udarbejdet af SIMAC. SIMACs idé er en online driftsoptimeringsstystem til brug i installationsbranchen, som skal gøre kål på papirarbejdssedler. Tredjepladsen gik til studerende fra Erhvervsakademi Dania, som har udviklet idéen til et nødkaldsprodukt, der kan bruges af ældre, kaldet Safecall.

Sats på iværksætteri i uddannelserne
Der er brug for iværksættere, der går på med krum hals. Og det starter i uddannelserne. Det kan godt betale sig for Danmark at satse på mere iværksætteri i uddannelserne. Det mener Søren Friis, der som vært indledte DM i Young Entrepreneurship:

”Undersøgelser viser at de studerende, der beskæftiger sig med iværksætteri i løbet af deres uddannelse, de kommer også i højere grad til at vækste”.

”Vi ved jo at DKs råstof, det er viden, derfor er det også positivt at se i dag, hvordan jeres ideer, rummer en produktiv viden, der løfter jeres forretningsideer, om det er teknologi, design, eller noget helt andet, der ligger bag. Dansk Erhverv var vært for arrangementet og Søren Friis hilste de mange ideer og unge mennesker velkommen, det er et friskt pust”, sagde Søren Friis i sin tale til de unge iværksættere.

Hos arrangøren af DM, Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise, ser man tilbage på dag fyldt med iderigdom og et højt niveau blandt deltagerne:

"Det har været en fornøjelse at opleve deltagernes energi og engagement i dag. Finalen bærer præg af, at det er nogle skarpe ideer og koncepter, der er blevet udviklet og arbejdet med igennem forløbet," siger Christian Vintergaard, Adm. Direktør, Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

Om finalen
DM i Entreprenørskab - Start Up Programme blev afviklet hos Dansk Erhverv i Børssalen i København fredag den 16. maj og havde deltagelse af 10 teams og ca. 100 gæster.

Læs mere om Young Entrepreneurship her.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster