Blazer – udstilling af en udfordring :: kea.dk
Det sker

Blazer – udstilling af en udfordring

Blazeren er noget af det sværeste at sy og lave mønster til. Nu udstiller studerende på Pattern Design deres løsninger på den udfordrende designopgave i biblioteket på KEA Guldbergsgade.

De studerende på Pattern Design fik stillet en udfordrende opgave, som kræver mange timer og meget teknik. De skulle nemlig producere en blazer. Det lyder ikke så indviklet, men hvis man spørger de studerende, er dette et kompliceret projekt.

“Der var mange nye elementer, som var svære at tage stilling til som for eksempel fór og indlægnings materialer. Samt en hel del nye konstruktioner, som vi ikke er vant til,” siger Emma Theill Larsen.

Da fremstillingen e en kompliceret proces, valgte tre af de studerende piger en simpel og klassiske blazer.

“Det blev til en simpel, sort blazer for at gøre det så nemt som muligt, med det formål at lære det ordentligt, da det er første gang, vi prøver at lave blazere,” forklarer Arna Einars Dóttir.

Underviser Susan Boese fortæller:

“Reverskrave og slids er nogle svære processer, som en studerende på Pattern Design skal være i stand til for at være parat til deres praktikforløb.”

Hun forklarer også, at denne opgave er så vanskelig, at de studerende har måtte sy om og finde nye løsninger for at få det helt rigtige resultat. Men det gør ikke så meget – det vigtigste er at forstå, hvordan en rigtig blazer skal fremstilles.

De studerende skal kunne producere et beklædningsstykke lige så hurtigt som ude i den virkelige verden. Og det gælder om at producere præcis det beklædningsstykke designeren forestiller sig.

Denne gang er det dog de studerendes eget design, som udstilles på KEA’s bibliotek.

Du kan se de kreative produktioner af blazers i biblioeteket på KEA Guldbergsgade fra i dag og til og med d. 26/10.

 

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster