Byggeboom midt i krisen :: kea.dk
Det sker

Byggeboom midt i krisen

Der er dømt højkonjunktur på bygningskonstruktøruddannelsen. KEA - Københavns Erhvervsakademi har oplevet stor fremgang i ansøgertallet ved både sommer- og vinteroptaget. For første gang har det nu været nødvendigt at afvise ellers kvalificerede ansøgere.

Af Ole Jeppesen

Fra februar bliver der trængsel i undervisningslokalerne på KEA’s bygningskonstruktørlinje. 20 procent flere har søgt om optagelse, og KEA har kvitteret med at lukke i alt 10 procent flere studerende ind på den danske og internationale bygningskonstruktørlinje.

En udvikling, der glæder KEA’s uddannelsesdirektør, Steen Enemark Kildesgaard:

”Vi er stolte af, at der er flere, som søger ind på bygningskonstruktøruddannelsen hos os. Det har medført skærpede optagelseskrav, og i sidste ende betyder det, at flere vil gennemføre uddannelsen. Det er stærkt tilfredsstillende,” siger Steen Enemark Kildesgaard – og uddyber:

”Det, som vi ser lige nu, er en god og naturlig reaktion på krisen. Beskæftigelsesmulighederne er begrænsede for både nyklækkede gymnasieelever og uddannede håndværkere. Derfor ser mange en mulighed i at opkvalificere sig for at stille sig selv bedre på arbejdsmarkedet den dag, vinden vender og krisen er slut,” siger KEA’s uddannelsesdirektør, som i øvrigt garanterer praktikpladser til alle de nye studerende.

Politisk applaus
Radikale Venstres ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser, Sofie Carsten Nielsen, hilser fremgangen på uddannelsen velkommen. Hun er overbevist om, at der venter jobs forude for de kommende bygningskonstruktører:

”Det er en glædelig udvikling. Fra politisk hold laver vi jo nu en kickstart, hvor der bliver investeret massivt i infrastruktur, renovering af de almene boliger og oprettelse af en grøn energirenoveringspulje for boliger. Denne indsats vil komme til at trække på blandt andet de kompetencer, som bygningskonstruktørerne besidder,” siger hun og roser i samme åndedrag ansøgerne:

”Det er dejligt at kunne konstatere, at der er massiv interesse for at uddanne og videreuddanne sig her under krisen. Det er den helt rigtige tilgang at have. Det er netop måden at komme igennem krisen på, for jo bedre kvalificeret vi er, jo flere gode idéer får vi – og det fører i sidste ende til flere nye jobs,” siger Sofie Carsten Nielsen.

Et vågent øje
KEA har ikke i sinde at gøre en forretning ud af at lukke så mange studerende ind som muligt. Udviklingen bliver nøje monitoreret og kontrolleret, understreger uddannelsesdirektør Steen Enemark Kildesgaard:

”Vi havde reelt set ansøgninger nok til et hold mere, men vi tilstræber en ansvarsfuld, balanceret udvikling – af hensyn til både den fremtidige mulighed for beskæftigelse og til dimensioneringen af vores eget ’produktionsapparat’. Der er blevet plads til flere, men vi åbner ikke bare op for sluserne,” siger han.

Denne afbalancerede tilgang tiltaler Sofie Carsten Nielsen (Rad.):

”Selvfølgelig skal vi ikke uddanne folk til arbejdsløshed, men vi skal på den anden side heller ikke bare lukke for optag på visse uddannelser på grund af kortsigtet planlægning. Tidligere tiders indgreb førte jo eksempelvis hurtigt til ingeniørmangel, og den fejl er der ingen, der ønsker at gentage,” siger hun.

Ved seneste sommer og vinteroptag på KEA’s bygningskonstruktør-uddannelse blev der i alt indskrevet 350 nye studerende.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster