De første deltids el-installatører er færdige :: kea.dk
Det sker

De første deltids el-installatører er færdige

Det er stort at kunne kalde sig Autoriseret El-installatør – og endda som de første, der har taget uddannelsen på deltid ved siden af jobbet.

Peter Philipsen arbejder til daglig som elektriker i et lille elektrikerfirma, men om ganske kort tid kan han kalde sig chef. Med autorisationen, som han har taget på deltid ved siden af jobbet, kan han nemlig  overtage firmaet.

”Det har været hårdt, men aboslut det værd. Det er er jo en investering i min egen fremtid. Jeg kan starte eget firma, når jeg er færdig og tjene flere penge end jeg ellers ville kunne som almindelig elektriker,” siger Peter Philipsen, som med egne ord har fået en dybere forståelse og en hel masse ny viden. 

Det kræver viljestyrke at være deltidsstuderende og samtidig passe job og familie.

”Derfor er det bemærkelsesværdigt, at de første studerende på den nye deltidsuddannelse AU i EL-installation  – som de første i landet – har taget den samme autorisationsprøve som de studerende på fuldtidsuddannelserne,” siger Lars Thore Jensen, Chefkonsulent KEA KOMPETENCE og fortsætter:

”De studerende på KEA sender med denne eksamen et klart budskab til de trepartsforhandlinger, som er ved at starte: De tekniske og produktionsrettede deltidsuddannelser kan løfte kompetencerne på arbejdsmarkedet.”  

Og der er hårdt brug for de nye dimittender. I en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ, Installatørernes Organisation, svarer 58 procent af virksomhederne, at det er sværere at rekruttere medarbejdere i dag end for 12 måneder siden (mens kun to procent siger, det er blevet lettere).

EL-installatørerne leverer betjener både installationsbranchen, bygge- og anlægssektoren, industri og håndværk samt andre med behov for teknisk viden på højt niveau.

De beskæftiges blandt andet indenfor:

  • Start af egen virksomhed (mulighed for at bestå Autorisationsprøven er indbygget i uddannelsen)
  • Ansættelse i et rådgivende ingeniørfirma
  • Leder af installationsarbejder i byggefirmaer
  • Projektleder i rådgivebranchen, entreprenørbranchen m.v.
  • Forskellige stillinger indenfor salg
  • Entrepriseleder eller lignende indenfor el forsyningsområdet

Med akademiuddannelsen AU i EL-installation kan man selvstændigt projektere, installere samt varetage driften af systemer inden for stærkstrømsteknik. En EL-installatør (AU) kan lede installationstekniske projekter og håndtere et autorisationsmæssigt ansvar. En installatør EL (AU) kan desuden projektere, tilrettelægge og styre udførelsen af el-tekniske installationer og bygningsinstallationer med anvendelse af den nyeste teknologi.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster