Designerspirer giver modeindustrien serveretten: Tag ansvar for en bæredygtig industri :: kea.dk
Det sker

Designerspirer giver modeindustrien serveretten: Tag ansvar for en bæredygtig industri

Der er ingen tvivl om at de deler samme vision. Energien og engagementet er i topform hos de 100 designstuderende, som i dag er samlet for at formulere en række visionære anbefalinger til modeindustrien. Dagens mål er at formulere 7 anbefalinger til modeindustrien. Anbefalingerne overrækkes til førende eksperter og toppen af den internationale mode-elite på det kommende Copenhagen Fashion Summit i København.

Af Camilla Wittenkamp, KEA

Studerende fra hele Europa samarbejder
De 100 unge, her af 35 KEA studerende, udgør branchens fremtid og er udvalgt som nogle af de bedste studerende inden for design og business. De kommer fra hele Europa til København for at overbringe deres anbefalinger på The Copenhagen Fashion Summit i morgen den 3.maj i Operaen, som samler alle de store kanoner inden for modeindustrien. De har sammen ideudviklet og afprøvet argumenter af på workshoppen for at kunne opstille en række visionære forslag til hvordan modeindustrien kan tage ansvar for en bæredygtig udvikling af modeindustrien.

De unge talenter kan fra deres egen generations ståsted se med nye øjne på hvordan forbrugeren kan engageres i sin brug af modetøj. Workshoppen skal også give de studerende erfaring og kompetencer til at samarbejde på tværs af kulturer og fag. Det kræver samarbejde og nye indfaldsvinkler hvis alle parter skal arbejde mod samme mål: en bæredygtig fremtid. De studerende, synes det er rigtig sjovt at være med og er beærede over invitationen til at tale ind i toppen af modeindustrien, som samles i morgen til den rigtige Copenhagen Fashion Summit i Operaen.

Serveretten går til modeindustrien
De studerende udgør som generation selv en del af fødekæden og ideen med seminaret er netop at bringe de studerendes stemme som fortaler for en generation af nye branchefolk i spil.

Maria L. Michaelsen, fra KEAs PBA i Sustainable Purchasing, mener ubetinget at serverretten for en bæredygtig tøjfremstilling ligger hos modeindustrien:

”Det er umuligt for forbrugeren at gennemskue om tøjets vej gennem hele værdikæden har været bæredygtig. Det kan godt være, din t-shirt er lavet af økologisk bomuld, men hvordan er den farvet, er den blevet fløjet eller shippet rundt om jorden etc. Det er modeindustrien, der skal gribe bolden nu og tage ansvar.”

Eva Kruse, CEO Danish Fashion Insitute, startede sin velkomsttale til de studerende med at kalde dagen startskuddet på en revoloution i modeindustrien, som i lang tid har gemt sig med sit ansvar. Branchen bør bruge sin magt og sin stemme til at forbedre præmisserne for en bæredygtig fremtid.

”Min ambition med denne her event og workshop er at påvirke industrien, som desværre tager førstepladsen i at være den mest forurenende industri, til at ændre dagsordenen. Men det betyder ikke at alt nu skal være fodformet og brunt. I er den næste generation inden for modeindustrien og I skal bære den videre. I har stafetten”.

Fakta
Workshoppen er arrangeret i et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og KEA Københavns Erhvervsakademi. KEA deltager med 35 studerende.

Læs mere her på Youth Fashion Summit bloggen.

TV Avisen bringer den 2.5 kl. 21 et interview med KEA-underviser Tina Hjort.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster