E-concept Development skifter navn til Digital Concept Development :: kea.dk
Det sker

E-concept Development skifter navn til Digital Concept Development

Det virker måske ikke som en stor ændring, men den er vigtig. Fra dette semester skifter uddannelsen E-concept Development navn til Digital Concept Development.

Ændringen sker som et led i en revision af uddannelsen, der er foretaget i samarbejde med forskellige virksomheder i branchen. Det betyder, at uddannelsen nu er mere skarpvinklet end tidligere, og nu endnu bedre rammer arbejdsmarkedets behov.

Det forklarer uddannelseschef Ola Pukki:

”Uddannelsen har været i gang i fem år, og allerede da den startede var e-concept et gammelt ord. Og med den tid vi lever i, så følte vi, at det var tid til en fornyelse,” siger han om processen, der involverede alle landets erhvervsakademier.

Ifølge Ola Pukki er det i høj grad virksomhederne selv, der har styret processen og kalder det et mønstereksempel for, hvordan det burde foregå, når en uddannelse revideres.

”I vores optik er det virksomhederne, der har styret processen, og vi har tolket på de ting, der er blevet snakket om. Alt har været rettet imod, at det har været deres behov, der skulle opfyldes. Det er trods alt det, der er vores formål,” siger han og tilføjer, at det betyder, at uddannelsen fremadrettet vil være langt mere tidssvarende. 

”Vi får renset ud i nogle begreber, som ikke findes længere. Vi har fjernet alle e-ordene, fordi vi ikke mener, at det er tidssvarende længere. Vores fokus er på den digitale sammenhæng mellem platforme, og dermed er det nye navn og indhold langt mere retvisende.”

Nyt navn, ny studieordning

Med det nye navn følger også en væsentligt anderledes studieordning. Valgfag, der tidligere eksisterede findes ikke længere, men kan i stedet spores til nye fag. Eksempelvis er valgfagene marketing og kommunikation slået sammen til et nyt fag, hvor sammenhængen mellem områderne tydeliggøres og giver den studerende et bedre fundament, eftersom de tidligere skulle vælge imellem fagene.

”Det betyder, at de studerende måske ikke har så mange valg, men til gengæld kommer de ud med en langt skarpere profil. Det er stadig en generalistuddannelse, men det er ikke så spraglet, som det har været, hvis man kan sige det sådan,” siger Ola Pukki og understreger, at den umiddelbare reaktion på ændringen har været positiv.

”De nye studerende har søgt på det gamle navn, men blev præsenteret for det nye navn og den nye studieordning her i opstarten, og allerede der var begejstringen stor. Både fra nuværende og nye studerende og også gamle studerende, der har kommenteret det på de sociale medier. Vi håber selvfølgelig, at den begejstring fortsætter,” slutter han.

Læs mere om BA in Digital Concept Development her.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster