Erhvervschef på KEA har 25 års jubilæum 1.august :: kea.dk
Det sker

Erhvervschef på KEA har 25 års jubilæum 1.august

Alle veje fører til Rom. I hvert fald begyndte Jørgen Ravnsbæk sin karriere som revisor i Price Waterhouse, men blev siden underviser og kursuschef på Handelsskolen og BEC i Ballerup. 

Da erhvervsakademisektoren blev grundlagt i 2009, var Jørgen Ravnsbæk blandt de første, der så muligheder i at samle de korte videregående uddannelser, målrettet det private erhvervsliv, i større selvstændige enheder.
Jørgen har en stor aktie i den vækst og erhvervsrettethed KEA – Københavns Erhvervsakademi fremstår med i dag - først som studiechef og siden markedschef og erhvervschef.


Jørgen har løst mange forskellige opgaver som chef på KEA, og alle har været drevet af smittende energi og begejstring. Han er ikke blind på udfordringer –de får bare ikke lov at slå ham ud. Han kan altid finde the silver lining i en given situation.

Hans mission er at skabe vækst i dansk erhvervsliv ved at løfte uddannelsesniveauet i Danmark. At skabe endnu bedre uddannelser til de studerende - til gavn for erhvervslivet og omsætte virksomhedernes behov for kompetenceudvikling til konkrete uddannelsestilbud.

Jørgen er i sin ledelsestilgang meget optaget af selvledelse. Han ved, at kort snor og kontrol sjældent giver gode resultater – nogle gange leder det endda til mere kaos:

”Selvledelse handler om at sætte medarbejderen fri. Give dem ansvar og ikke mindst tillid til, at de kan udføre opgaven uden kontrol og afbrydelser. Det handler om at acceptere medarbejderens vej frem mod resultatet”.

Hans erfaringer og gode resultater med denne ledelsesform kan man blandt andet læse om i Kürsteins bog om ledelse gennem selvledelse ’Autenticitet – moderne ledelseskommunikation’ .
En af Jørgens helt store spidskompetencer indenfor ledelse er udvikling af relationsstrategier. Og Jørgen har været dygtig til at skabe relationer af værdi for KEA. Han har et omfattende netværk blandt de faglige organisationer, brancheorganisationer og i virksomhederne inden for KEAs fagområder.

Loyaliteten og evnen til at opretholde relationer afspejles i hans tætte venskaber, overfor hans medarbejdere og på kvaliteten af hans netværk. Jørgen Ravnsbæk forstår, at netværk handler mindst ligeså meget om at give som at få. Han skaber samarbejder og kontakter, og det gør ham meget vellidt.

Jørgen Ravnsbæk har en HD i regnskab og en HD i organisation og ledelse. 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster