Fire modtagere af Kunsthåndværkerprisen :: kea.dk
Det sker

Fire modtagere af Kunsthåndværkerprisen

Hele fire dygtige kunsthåndværkere modtager i år Kunsthåndværkerprisen af 1879. Prisen blev overrakt ved den traditionsrige og højstemte ceremoni arrangeret af Håndværkerforeningen og de tekniske skoler i historiske rammer på Københavns Rådhus den 8.maj.

Af Camilla Wittenkamp, KEA
De fire medaljer går i år til snedkermester John Bøge ("DOMINO" skab), keramiker Louise Gaarmann ("Stackings - gul", lertøj), keramiker Charlotte Thorup (5 små keramiske værker) og glaskunstner Maria Bang Espersen ("Oblique", glasskulptur).  De to sidstnævnte modtager også legater på 10.000 kroner.

Kunsthåndværkerprisen af 1879 er blot én ud af 32 forskellige medaljer og legater, der overrækkes ved ceremonien, der hylder en lang række faguddannede, der har gjort sig særligt bemærkede inden for en lang række fag.

Prisen overrækkes af KEA
Det er første gang at KEA Københavns Erhvervsakademi overrækker Kunsthåndværkerprisen, som går til uddannede kunsthåndværkere, der med deres værker viser såvel vægt på den kunstnerisk som håndværksmæssig udførelse. KEAs markedschef Jørgen Ravnsbæk overrakte Kunsthåndværkerprisen af 1879 på vegne af KEA i overværelse af hendes majestæt Dronning Margrethe.

KEA huser særligt én uddannelse, Smykkeuddannelsen, som kan slutte sig til kredsen af kunsthåndværkere. Uddannelsen er en videregående uddannelse med rødder hos KTS. Derfor modtog studieleder Bo Pedersen i april et tilbud fra TEC om at overtage uddelingen af Kunsthåndværkerprisen.
Både Jørgens Ravnsbæk, markedschef og studieleder Bo Pedersen har det store smil fremme og det fine tøj på. De glæder sig over arrangementet: ”Vi er rigtig glade og stolte over at kunne være med til at uddele denne fornemme pris”, siger Jørgen Ravnsbæk, markedschef på KEA.

Grundighed er en dyd
Gastronomen Claus Meyer holdt en festtale for medaljemodtagerne, hvor han hyldede langsommeligheden og grundigheden, der ligger bag et hvert godt håndværk. Og ceremonien var da også både grundig og veltilrettelagt.  I en gennemkoreograferet opsætning blev der trykket hånd, bukket og nejet for dronningen, råbt navne op og klappet et utal af gange, indtil ceremonien sluttede præcis klokken 20.00 - som planlagt.

Kom til fernisering af premierede værker på Nationalmuseet
De premierede værker udstilles i Nationalmuseets forhal.

Der er fernisering på udstillingen Tirsdag d. 15. maj kl. 16.30 - 18.00 med velkomsttale ved museumschef Lene Floris kl. 16.30.

Hvor? Nationalmuseets forhal, Ny Vestergade 10, 1220 København K

Udstillingen er åben 15.-24.maj

Alle er velkomne.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster