Flere optaget på de tekniske uddannelser :: kea.dk
Det sker

Flere optaget på de tekniske uddannelser

Den store stigning af ansøgere til KEAs tekniske uddannelser betyder, at KEA optager 12 procent flere studerende i år på de tekniske uddannelser. Men det er slet ikke nok – erhvervslivet har brug for endnu flere. Og du kan stadig nå at søge.

Jeppe Møller Bak drømmer om at komme i praktik og måske endda få job på Teslas kommende fabrik i Tyskland.

Men selvom han har søgt ind på automationsteknolog-uddannelsen på KEA har det altså ikke noget at gøre med biler. Automationsteknologer arbejder derimod med robotteknologi og andre nye teknologier i forbindelse med industrielle styresystemer og automatiske anlæg.

Automationsteknologer udfylder rollen mellem håndværkeren

og den rådgivende ingeniør indenfor produktion i bred forstand.

”Jeg er stor fan af it og elektronik og overvejede også en it-uddannelse, men som automationsteknolog kan jeg kombinere it med produktion og opsætning af automatiske systemer. Jeg vil gerne specialisere mig og ud på fabrikker og virksomheder – Tesla er for eksempel ved at sætte et stort anlæg op,” siger Jeppe Møller Bak.

Hos Dansk Industri er de overordentlig glade for optaget på KEAs tekniske uddannelser.

”Vores medlemsvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og det siger vi så meget, at folk ikke gider høre det mere, men det er altså blevet sådan, at de må sige nej til ordrer. Så virksomhederne står jo på KEAs dørtrin og snupper de færdiguddannede, så snart de er klar,” siger Mette Juul Jensen, konsulent i DI.

Alle brancher er begyndt at automatisere og her er det produktionstekniske, udvikling og automation super vigtigt.

”Virksomhederne automatiserer ikke bare deres egne produktionsprocesser, de producerer og eksporterer også fx teknologiske komponenter, robotteknologi og fuldautomatiske produktionslinjer, og der mangler de kompetencer og færdigheder indenfor det el-tekniske og det produktionstekniske, der ligger over de faglærte kompetencer,” siger Mette Juul Jensen og understreger, at de faglærte er mindst ligeså vigtige:

”Faglærte der bygger ovenpå med en teknisk erhvervsakademiuddannelse er deres egen vægt værd i guld. Der er intet, der slår en kandidat med håndværksmæssige baggrund og en videregående uddannelse,” siger Mette Juul Jensen.

En af dem er Mads Krogstrup Sørensen, som er uddannet elektriker og nu har søgt ind på automation:

”Jeg har altid været interesseret i automationsanlæg og maskiner. Jeg kan godt lide, at du kan programmere på computeren og skal bruge din hjerne til at få et større anlæg til at hænge sammen efter kundens behov og du samtidig kan lave noget praktisk fejlfinding på gulvet.”

Også Clara Heidemann kommer med en praktisk baggrund som bygningssnedker i bagagen. Hun har søgt ind på produktionsteknolog:

”Jeg har altid været lidt fascineret af, hvordan man producerer ting, og så kan jeg godt lide, at uddannelsen både er praktisk og teoretisk, så jeg også kan bruge den del af min hjerne.”

Clara repræsenterer en stigning i antallet af kvinder. Flere kvinder har søgt ind på produktionsteknologuddannelsen, og optaget af kvinder er næsten fordoblet fra 11 til 21 procent i forhold til sidste år.

Programchef på KEA Teknik, Jette Mølholm er forståligt nok glad:

”Optaget på KEAs tekniske uddannelser er et udtryk for en meget positiv udvikling. Ansøgerne vender blikket mod karrieremulighederne inden for Industri 4.0 paradigmet, der rummer et enormt vækstpotentiale for Danmark.  Vi ser den store stigning i 1.prioritetsansøgninger som et skridt i den rigtige retning - teknik og teknologier er blevet 'hot og sejt' hos de unge - og det er den vej, vi skal, for at imødekomme efterspørgslen på arbejdskraft.”


Du kan stadig nå at søge om optagelse på disse uddannelser:

·      Automationsteknolog

·      El-installatør

·      Energiteknolog

·      Optometrist

·      Produktionsteknolog

·      VVS-installatør

  

Også uddannelserne indenfor Byg og Digital øger optaget med henholdsvis 8 og 17 procent.

I alt øges optaget på KEA – Københavns Erhvervsakademi med 8 procent i forhold til sidste år. 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster