Fremtidens materialer i en cirkulær økonomi :: kea.dk
Det sker

Fremtidens materialer i en cirkulær økonomi

The DIF er en online festival, hvor du kan opleve og høre de nyeste og mest interessante ideer fra nogle af verdens førende designere, entreprenører og business folk. KEAs Mette Bak Andersen og Material Design Lab er en af dem.

Man skal kunne noget særligt for at blive udvalgt til at være en del af programmet på Disruptive Innovation Festival grundlagt af Ellen MacArthur Foundation. Det er derfor en stor ære, at Mette Bak Andersen og KEAs Material Design Lab er med.

Mette Bak-Andersen skal tale om fremtidens materialer i en cirkulær økonomi, og viser samtidig rundt i Material Design Lab og materialebiblioteket, hvor hun giver et bud på nogle af de materialer, som kan gøre en forskel i fremtidens design.

”Det er i sidste ende materialet, der er afgørende i en cirkulær økonomi – det er materialet, der afgør, om produktet kan genbruges eller nedbrydes. Så uanset om du skal til at designe et hus eller en kjole, skal du kende dine materialer,” siger Mette Bak-Andersen.

Og man skal man kende sine bæredygtige materialer og hvordan de arbejder sammen, for det duer ikke at mikse genanvendelig plastik med bionedbrydelig hamp. Så er det endelige produkt nemlig hverken genanvendeligt eller bionedbrydeligt.

Mette Bak-Andersen sammenligner materialer med ingredienser i en madret: Man skal kende sine ingredienser for at kunne skabe et bæredygtigt produkt – man kan ikke bare smøre en bæredygtig frosting på til sidst.

Sidste år deltog 50.000 i festivalen og arrangørerne regner med endnu flere i år.

”Det betyder, at vi får vi vist Material Design Lab, KEA og vores måde at arbejde med design og cirkulær økonomi til rigtigt mange. Det giver også mulighed for at udveksle viden og deltage i en vigtig debat om, hvordan fremtidens design skal se ud, og hvad fremtidens designere skal kunne,” siger Mette Bak-Andersen.

Udover KEAs session kan man opleve et overflødighedshorn af andre sessions om Design, Internet of things, og Materialevidenskab under det fælles tema ’What if we could redesign everything?’, og det hele er gratis.

Festivalen er åbnet, og KEAs session kan ses fra den 20. November kl.9.30 her.

Den 22. november kl.10 svarer Mette Bak-Andersen på spørgsmål i en Q&A session her

Se mere om DIF her https://www.thinkdif.co/

Vil du vide mere om MATERIAL DESIGN LAB på KEA, kan du klikke her.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster