Hijaben nyfortolket :: kea.dk
Det sker

Hijaben nyfortolket

I den forgangne uge er hijaben som hverdagsobjekt blevet udfordret i materiale, komfort og ikke mindst æstetik - noget som mange tørklædebærende kvinder efterlyser.

Hvordan kan det ikoniske tørklæde fortolkes og udfordres? Hvad sker der i mødet mellem et hverdagsobjekt og et kunstobjekt? Og hvilke udtryk opstår der, når nordisk æstetik smeltes med arabisk kultur, håndværkstraditioner og personlige fortællinger?

På en uge har fem syriske og fem danske kvinder skabt syv værker, der svarer på netop det.

I dag fra kl.15-18 bliver værkerne udstillet og solgt på Papirøen i Henrik Vibskov Studio.

’Hijab Week’ er et tekstilt projekt under integrationsprogrammet ’Thread’.

Formålet er ikke kun at skabe et kommercielt produkt, men også at sætte fokus på den kunstneriske fortolkning af tørklædet.

Udover at fortolke komfort og funktion, håndværkstraditioner og iscenesættelse har kvinderne også fået mulighed for at udfolde sig kunstnerisk, udvide deres professionelle netværk samt mod og erfaring med at realisere en idé og skabe et færdigt og salgbart produkt.

Susanne Guldager fra KEA har sammen med Marie Nørgaard (Henrik Vibskov) og Egzona Haxha (Center for Tekstilforskning) været projektleder på forløbet.

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster