I Tråd Med Verden – en succeshistorie om integration og fashion :: kea.dk
Det sker

I Tråd Med Verden – en succeshistorie om integration og fashion

Kan kunsthåndværk, kreativitet og design løfte integrationsprocessen? Kan det skabe jobs og forbedrede levevilkår? Ja, det kan det! Det viser det to-årige integrationsprojekt I Tråd Med Verden, der den 17. januar fremlægger sine resultater på en konference på Arken i Ishøj.

I Tråd Med Verden er et flerkulturelt samarbejdsprojekt med udgangspunkt i etniske minoritetskvinder i Danmark, hvor kultur, kunsthåndværk og design er omdrejningspunkterne. Ideen har været at skabe et netværk af viden, synlighed og tilgængelighed omkring flerkulturelt bæredygtigt kunsthåndværk med Danmark som udgangspunkt og forbillede samt at skabe grobund for, at danske designere vælger at få produceret dele af deres kollektioner i Danmark frem for i udlandet ved at give dem adgang til kulturbårne håndarbejdsteknikker i Danmark.

”Vi ved, at projektet har gjort en positiv forskel både for de deltagende kvinder og for de designere, der har fået adgang til unikt håndværk. Danmark har en unik position indenfor mode og design, og vi mener at det er tid til at kaste lys på en anderledes talentudvikling, der er med til at udvikle og på sigt bevare helt særlige evner og arbejdspladser”, siger Pernille Berg, chef for KEA’s Videnscenter.

Etniske minoritetskvinder har ofte kendskab til specielle håndværkstraditioner fra deres oprindelseslande. Det kan være alt fra farveteknikker til broderi, fra vævning til hækling og meget andet. Disse traditioner bliver desværre nedtonet, glemt eller overset i Danmark, primært fordi produktet ikke matcher ind i tidens trends; håndværket er sjældent opdateret til at være i tråd med tiden, og ofte har kvinderne selv svært ved at positionere deres håndværk i den eksisterende mode.  Ved at kombinere etniske minoritetskvinders håndværksteknikker med den danske designbranche, søger projektet at støtte kvinderne i at udvikle produkter, der synliggør deres kompetencer og også afspejler tidens mode. Det vil samtidigt være muligt at styrke kvindernes selvværd, udvide deres sociale netværk og understøtte deres danske sprogkundskaber.

Eksterne samarbejdspartnere og oplægsholdere er inviteret for at tydeliggøre sammenhænge og vejen frem for denne type integrationsprojekter, der både løfter den enkelte kvinde disses familier ind i en sammenhæng og ind i samfundet, og giver kreative kræfter nyt blod og inspiration.

Projektet er et samarbejde mellem KEA - Københavns Erhvervsakademi, Dansk Røde Kors, Dansk Mode&Textil, Rådet for Etniske Minoriteter samt Kulturbroen ved AAB . Projektet er støttet med midler fra det tidligere Ministerium for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

Læs mere om I tråd med verden på www.itmv.dk 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster