KEA besat af robotter! :: kea.dk
Det sker

KEA besat af robotter!

Fredag og lørdag den 23.-24. marts står i robotternes tegn, når KEA – Københavns Erhvervsakademi lægger hus til erhvervsakademiernes uofficielle Danmarksmesterskaber i konstruktion og programmering af robotter.

Af Ole Jeppesen

Robotterne er langsomt, men sikkert ved at overtage verden. Senest er en række velfærdsydelser i ældreplejen blevet lagt i hydraulikhænderne på villige robotter. Nu er også uddannelsessystemet under angreb. Studerende fra danske erhvervsakademier dyster derfor fredag og lørdag i, hvem der bedst samarbejder med fremtidens magthavere, maskinerne.

”Konkurrencen går ud på at konstruere og programmere en Lego Mindstorm-robot til at navigere rundt i en bane på gulvet. Ved hjælp af markeringer angives, om robotten skal køre til venstre eller højre og så videre. Det vil sige, at robotten skal læse disse markeringer og i henhold til dette bevæge sig rundt,” siger studieleder Jesper Nordentoft fra KEA.

Programmeringen foregår enten i Mindstorms eget højniveau-sprog eller i Java via Mindstorms interface. Der er ikke blevet undervist i Mindstorm på nogen af de deltagende akademier på forhånd, og derfor er det spændende, hvem der har mest paratviden på området.

”Det er anden gang, arrangementet bliver afholdt. Sidste år var KEA dominerende og snuppede både første- og andenpladsen. Det bliver spændende at se, om vi kan gentage succesen,” siger Jesper Nordentoft.

I alt fem hold à fem robot-freaks deltager og møder hinanden på kryds og tværs fredag fra kl. 15:00 og lørdag fra kl. 9:00-12:00, hvor arrangementet slutter med en kåring af årets mestre. Begivenhederne foregår begge dage på KEA, Lygten 37, 2400 København NV.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster