KEA i fornem designkonkurrence :: kea.dk
Det sker

KEA i fornem designkonkurrence

Bolsjestriber og en frynset bowlerhat fik dommerpanelet til at trække på smilebåndet, da tre studerende viste deres kollektioner frem for et internationalt publikum på årets Designers Nest.

Af Annette Haugaard

”Det er formodentlig et af de stærkeste shows, vi har set i flere år. Vi har været ekstremt imponerede over niveauet, kreativiteten og materialevalget.”    
Sådan lød skudsmålet fra dommerpanelet, da 28 nordiske designstuderende i februar 2012 viste deres kollektioner på årets Designers Nest konkurrence. Det er anden gang, at KEA deltager i det fornemme selskab, der to gange om året præmierer lovende designtalenter fra skoler i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. I år var KEA repræsenteret på showet under Copenhagen Fashion Week med de tre nyuddannede professionsbachelorer i Design og Business, Gabriella Svarvare, Mia Ingerslev og Katrine Andersen København.   

”Det var en kæmpe oplevelse og en ære at være udvalgt. Det gav et sug i maven at se sit eget tøj på podiet med så mange mennesker som tilskuere. Det plejer jo mest at være venner og familie, som kigger på det, man laver,” siger Katrine Andersen.

Cirkus-striber med humor
Publikum talte blandt andet journalister og producenter fra den danske og internationale mode-branche, og på første række sad dommerpanelet, som i år bestod af blandt andet den danske designer Peter Jensen, redaktøren af Vogue Italia Sara Maino og den legendariske britiske modejournalist Hilary Alexander fra avisen Daily Telegraph.

Inden showet havde alle deltagere hver især præsenteret tankerne bag deres kollektion for dommerne, og for Katrine Andersen var budskabet enkelt.
   
”Mode bliver let meget alvorligt, og jeg vil gerne have humoren med, så jeg blev glad, da jeg så, at dommerne trak på smilebåndet, da mine styles gik på podiet,” siger hun.
   
Hendes tre modeller bar blandt andet bowlerhat med frynser foran øjnene, en stram jakke i rød/hvide-bolsjestriber og et nederdel-lignende stativ udenpå en sort og grå-stribet heldragt. Designet fik en medarbejder til backstage at spørge ”Hvor er hende, der laver tøj til cirkus?”
   
”Min kollektion er ikke lavet til salg men mere til performance, og jeg fik at vide, at Lina Refn sad på tilskuerrækkerne og var begejstret, så det er fedt,” siger Katrine Andersen, som nu vil tage kontakt til sangerinden fra Infernal.

Klassisk med et twist
Kollektionen fra KEA-studerende Mia Ingerslev var helt anderledes med enkle, rene silhuetter i blandt andet en blå kjole og en mørk lilla buksedragt.
   
”Det er nok meget mit udtryk at arbejde grafisk. Jeg har gerne villet ramme en tidsånd, hvor folk køber mere klassisk og så tilføre det et twist,” siger hun.
   
Mia Ingerslevs kjole har derfor blandt andet en indsnævring, hvor man selv kan afgøre, om kjolen skal knappes strammere eller løsere i taljen, ligesom hun har brugt en tyktflydende maling på stoffet, der svulmer op, når den stryges.
   
”Jeg har arbejdet med det taktile, så folk får trang til at føle på tøjet,” siger hun.
   
Alle tre KEA-studerende har haft uhyre travlt op til Designers Nest konkurrencen, som løb af stablen kun to uger efter deres afsluttende eksamensprojekt.
   
”Nu skal jeg lige lande ovenpå en hektisk måned, men jeg håber, at Designers Nest kan give noget eksponering, nu hvor jeg skal ud og finde job,” siger Mia Ingerslev.

Designers Nest blev i år vundet af en studerende fra Designskolen Kolding.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster