KEA indgår samarbejde med Kaospiloterne :: kea.dk
Det sker

KEA indgår samarbejde med Kaospiloterne

Sammen med Kaospiloterne i Århus tilbyder KEA masterclass 1 i 'The Arts and Craft of Facilitating Learning Spaces'. En masterclass der har rejst verden rundt.

Undervisere i Brasilien, Holland, Spanien og mange andre lande fra mere end 260 institutioner er blevet dygtigere formidlere, og nu er turen kommet til Østdanmark, hvor KEA lægger hus til.

”Kurset er ekstremt brugbart, jeg har brugt det meste af, hvad jeg lærte på de tre dage i min undervisning lige siden. Det er sådan et kursus, hvor jeg var høj flere uger efter, fordi jeg følte, jeg kunne tage så meget af det med mig tilbage til KEA,” siger Ditte Maria Bangsund-Pedersen, adjunkt & uddannelseskoordinator på entrepreneurship & design.

Kaospiloterne er bannerførende på kreativ ledelse på internationalt plan – ikke mindst fordi metoderne differentierer sig fra så mange andre:

Det er i den grad et kursus, der ville støtte undervisere i at styrke sammenhængskraft og engagement rundt omkring på uddannelserne."

”Man bliver kastet ud i stoffet ved at bruge sig selv fra begyndelsen af, og kurset bliver til dels formet ud fra de behov og erfaringer, der er tilstede i rummet. Og de cases, vi arbejder med, kommer også fra deltagerne. Det skaber et stærkt medejerskab og fællesskab hele vejen igennem - og motivationen giver sig selv. På 3. dagen havde vi stadig ikke fået præsenteret ét eneste slideshow, og først efter kurset fik vi tilsendt et link til en dropbox med teori og tekster. Det har åbnet mine øjne for, hvad den analoge undervisning kan gøre for tilstedeværelsen i et rum,” siger Ditte Maria Bangsund-Pedersen.

Kurset giver redskaber til:

- hvordan man giver de studerende en KÆMPE følelse af medejerskab i undervisningen

- hvordan man skaber engagement og sammenhængskraft på et hold

- hvordan de studerende i den grad kan stå i centrum for egen læring og tage styring

- hvordan man som underviser med fordel kan tage facilitatorrollen og ikke talerollen/førerrollen på sig

”Kaospiloterne har været banebrydende og en inspirator for flere Erhvervsakademi-uddannelser. De har samtidigt været dygtige til at få kreativitet, entreprenørskab og engagement frem i deres studerende, og vi er derfor glade for at få dette samarbejde mellem KEA og Kaospiloterne i stand,” Thomas Rasmussen, Forsknings- og Innovationschef på KEA.

Kurset ville blive faciliteret af danske instruktører på engelsk. Kurset koster 4.500 kr.

Se mere her

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster