Kunsthåndværkerprisen af 1879 varetages nu af Københavns Erhvervsakademi :: kea.dk
Det sker

Kunsthåndværkerprisen af 1879 varetages nu af Københavns Erhvervsakademi

Kunsthåndværkerprisen af 1879 er overdraget til Københavns Erhvervsakademi af KTS Københavns Tekniske Skole. Der indkaldes netop nu værker til bedømmelse.

Af Camilla Wittenkamp, kommunikationskonsulent, KEA

Selve medaljeoverrækkelsen, som altid er omgærdet af stor højtidelighed, finder traditionen tro sted på Københavns Rådhus med deltagelse af Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethe den 8.maj.

Til den årlige bedømmelse af Kunsthåndværkerprisen af 1879 indbyder Københavns Erhvervsakademi netop nu kunsthåndværkere til at indsende kunsthåndværk til modtagelse af Hetsch-medaljen.

Hetsch-medaljen består af en bronze- og sølvmedalje, som tildeles danske kunsthåndværkere i forbindelse med den årlige Kunsthåndværkerpris af 1879. Den første medalje – den eneste af guld – blev tildelt professor, arkitekt Gustav Friedrich Hetsch i 1846 på foranledning af en række københavnske håndværkere.

"KEA Københavns Erhvervsakademi ser frem til at varetage denne opgave og vi glæder os til et samarbejde med bedømmelsesudvalgets repræsentanter fremadrettet", siger rektor Ingo Østerskov.

Udstilling sammen med Institut for Ædelmetal
De premierede værker udstilles vanen tro sammen med Institut for Ædelmetals afgangsudstilling. I år vil udstillingen dog finde nye omgivelser. Tidligere har udstillingen været huset af Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet), men museets nye struktur betyder at museet ikke længere kan huse udstillingen. Der arbejdes i skrivende stund med en ny aftale om et alternativt værtssted for den efterfølgende udstilling.

Der indkaldes værker til bedømmelse med annoncer i de store dagblade onsdag den 4.4.2012.


Fakta
Fristen for at indlevere kunsthåndværk er den 23. april inden kl.15.00

Bedømmelsesudvalget har i år fået ny formand, rektor Ingo Østerskov. Bedømmelsesudvalget består af en række sagkyndige personer blandt andet kunstneren Bjørn Nørgaard.Udover udvalgets sagkyndige indkaldes særligt sagkyndige til de fagområder, der ikke er repræsenteret i udvalget.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster