Mixer haute couture, social innovation og bæredygtighed :: kea.dk
Det sker

Mixer haute couture, social innovation og bæredygtighed

Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordnen - også i Danmark. Men vi kan blive meget bedre til at udnytte de lokale ressourcer. Det ønsker den nye danske designer Anne Sofie Madsen at gøre noget ved. Hun blander haute couture med social innovation og bæredygtighed. Under Modeugen i februar 2012 vil hun fremvise fabelagtige designs prydet med smukt håndarbejde, kreeret i samarbejde med flygtninge- og indvandrerkvinder fra netværket I Tråd Med Verden (ITMV).

Anne Sofie Madsens design er kendetegnet ved et sirligt detaljearbejde, der kræver, at hver enkel detalje er håndlavet. Haute couture, når det er bedst. Og en nicheproduktion, som blomstrer i Paris og London, hvor små systuer varetager prominente opgaver for store modehuse såsom Chanel. Men ikke i København. Endnu.

Anne Sofie Madsen har skabt et lille syværksted på Nørrebro, hvor hele hendes showkollektion bliver skabt – også den nuværende, samt der hvor de fine teknikker bliver udviklet.

”Ofte sender danske designere deres designs ud af Danmark for at få lavet nicheproduktionen, men hvorfor ikke se på, hvad vi har af ressourcer her i landet. ITMV kontaktede mig og spurgte, om jeg havde interesse for unikke håndarbejdsteknikker, og ind af døren fik jeg de smukkeste prøver på hækling, strik og broderi. Kvinderne i netværket oprinder fra hele verden, og de forskellige teknikker afspejler denne mangfoldighed. Det spiller perfekt sammen med min måde at arbejde på”, siger Anne Sofie Madsen

Med samarbejdet og modeshowet i København håber både designeren og kunsthåndværkerne bag at sætte fokus på kunsthåndværk, som et ofte overset arbejdsområde i Danmark. Anne Sofie Madsen og kvinderne fra ITMV er enige om, at Danmark ved at støtte sådan en nicheproduktion både vil tænke bæredygtigt og skabe vækst samt alternative beskæftigelsesmuligheder.

”Dansk design er kendt i hele verden for sit unikke udtryk, og hvis vi nu også kan koble etnisk mangfoldighed, social innovation og ”made in Denmark” til vores designs, så kan det ikke blive meget bedre. Det vil selvfølgelig tage tid at bygge sådanne systuer op, men vores samarbejde er et glimrende eksempel på, at det kan lade sig gøre”, slutter Anne Sofie Madsen.

Anne Sofie Madsens kollektion vil blive vist under både Copenhagen Fashion week og London fashion week i februar 2012.

Følg med i samarbejdet mellem den danske designer og det kreative netværk på www.itmv.dk . ITMV vil også have en stand og en udstilling i Bella Centeret under Modeugen, som fremviser arbejdsprocessen med Anne Sofie Madsens design samt ITMV’s egne produkter.

I Tråd Med Verden:
ITMV er et flerkulturelt netværk i Danmark, hvor kultur, kunsthåndværk og design er omdrejningsaksen. Netværket udgøres af flygtninge- og indvandrerkvinder, hvoraf mange aldrig har været på det danske arbejdsmarked før. Det er KEA-Københavns Erhvervsakademi og Dansk Røde Kors, der i 2010 har initieret netværksarbejdet.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster