MyMonii vinder innovationspris :: kea.dk
Det sker

MyMonii vinder innovationspris

KEA-studerende Louise M. Ferslev har fået 15.000 kroner af legatet Innovativ Business for opfindelsen MyMonii – et lommepengekort målrettet børn og unge.

Det er den anden pris Louise M. Ferslev, der studerer PBA Brand Design på KEA, vinder med sin ide, der tidligere blot hed ’Lommepengekortet’.

Hun har siden den første pris, som hun fik ved et internationalt event på Christianborg, udviklet sit koncept yderligere og ikke mindst kommet ud over rampen:

”Louise har ganske enkelt fået en god idé, som adresserer et vigtigt samfundsmæssigt problem, nemlig at flere og flere unge gældsætter sig for tidligt. Vi vurderer, at Louise er godt på vej til at realisere sit projekt. Efter et intensivt udviklingsarbejde står hun nu med en APP, der er klar til 50 testfamilier, og som har til formål at hjælpe børn og unge i Danmark til en bedre finansiel forståelse,” siger jurymedlem Mads Peter Veiby, bestyrelsesformand for Parkpark A/S og medstifter og administrerende direktør i spilnu.dk

Juryen lagde desuden vægt på, at der er et element af social ansvarlighed i app’en, og at den tænker it ind i noget så gammeldags som lommepenge – netop fordi it er en naturlig del af børns liv.

Tim Vang, iværksætter og underviser på KEAs acceleratorprogram, beskriver Louise som en iværksætter med et stort engagement:

”Det er gået stærkt med udviklingen af idéen. Det er ikke mange, som når så langt og kommer helt ud over rampen, og derfor er Louise en værdig vinder af legatet på 15.000 kr.”

Louise M. Ferslev, der også har læst e-design på KEA inden overbygningen i Brand Design, er overbevist om, at hun skal være iværksætter:

”Det passer helt perfekt til mig, og jeg passer perfekt til at være det. Det kan selvfølgelig ændre sig, men det tror jeg ikke. Jeg får nye idéer hele tiden, som er svære at lade ligge - men det gælder jo om at holde fokus.”

Hendes næste mål er at bevise, at der er et marked for MyMonii, så hun kan få funding og for alvor komme ud over stepperne.

”Jeg tror på det og glæder mig til at arbejde fuld tid på at få MyMonii til at vækste,” siger Louise, som også drømmer om at hjælpe og inspirere andre til at blive iværksættere.

Udover MyMonii vandt Camilla Fredberg Larsen, der studerer PBA Innovation og Entreprenørskab på Erhvervsakademiet Lillebælt 1. prisen på 30.000 kr. for sin virksomhed ’Made in Nepal’, der importerer farverige kugletæpper håndlavet i Nepal.

Teis Brøting og Dennis Nikolaj Jensen, undervisere på Aalborg Handelsgymnasium HHX, vinder også 15.000 kr. for incubator-konceptet Business Lift-Off, der visualiserer iværksætteri som en terminal i en lufthavn med check-in, boarding og take-off.

Kriterierne for udvælgelsen af vinderne har været:

Ansøgninger der stiler mod at give de studerende/eleverne innovative kompetencer og/eller motiverer til iværksætteri

Ansøgninger der handler om at gøre en god idé til en god forretning (produkt)

”Det er med stor glæde og begejstring, at vi uddeler denne pris. Ansøgerfeltet har været særdeles stærkt g konkurrencen hård, men jeg mener, at vi med de her tre vindere har fundet de rette modtagere af legatet. Der er tale om tre markante projekter,” siger formanden for fonden Ingo Østerskov. 

Vinderne modtager deres legater fredag den 6. marts fra kl. 13 i forbindelse med Erhvervsakademiet Lillebælts åbningsarrangement for deres nye campus på Boulevarden 25 i Vejle.

 

Fakta

Legatet belønner lærere, undervisere/adjunkter, elever og studerende på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og på erhvervsakademier, som på særligt fremragende måde har udmærket sig ved innovative eller udviklingsmæssige initiativer. Også den enkelte uddannelsesinstitution kan modtage legatet. Der er ét legat af 30.000 kr. og to legater af 15.000 kr. 

Bestyrelsen består af følgende medlemmer:

Ingo Østerskov (formand), rektor Københavns Erhvervsakademi (KEA)

Mette Greisen, forstander Tietgen KompetenceCenter

Erik Andersen, tidl. sekretariatschef Niels Brock

Poul Bak Søe Jeppesen, direktør Aalborg Handelsskole

Ansøgningerne er bedømt og prioriteret af et ekspertpanel nedsat af Fonden. Panelet består af iværksætterne Mads Peter Veiby, der blandt er bestyrelsesformand for Parkpark A/S og medstifter og administrerende direktør i spilnu.dk  og Nicklas Kany, der står bag MentorDanmark.

Bestyrelsen har fundet de ansøgninger, som er sendt videre til udvælgelseskomitéen. Der blev i alt indsendt 21 ansøgninger, hvoraf seks blev sendt videre.

  

Vinderne blev:

1. Pladsen: Made in Nepal, Camilla Fredberg Larsen fra Erhvervsakademiet Lillebælt  (30.000 kr.)

Delt 2.plads: My Monii, Louise M. Ferslev fra KEA (15.000 kr.) og Business Lift-off, Teis Brøting fra Aalborg Handelsgymnasium HHX (15.000 kr.)

 

 

  

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster