Ny bog om bæredygtigt byggeri :: kea.dk
Det sker

Ny bog om bæredygtigt byggeri

The Ecoweek book #1 har input fra en række internationale keynote speakers, der arbejder med bæredygtig arkitektur og byggeri – herunder ph.d. og underviser Jan Johansson fra KEA.

ECOWEEK er en international NGO og et konferencekoncept, der handler om at få undervisere og studerende til at arbejde med bæredygtige løsninger indenfor arkitektur og design. 

ECOWEEK har eksisteret i 10 år, og Jan Johansson har deltaget som workshopleder på Ecoweek-ugerne i Milano, Jerusalem, Rom og København – hvor KEA i øvrigt var vært.

Undervisere fra Poletecnico di Milano deltager f.eks. på KEA Charette på skuldrene af ECOWEEK relationen.

”Det er fedt at få  lov til at lave en artikel, da jeg på den måde får lejlighed til at præsentere og skrive om de studerendes projekter og samtidig linke det op på mit eget phd-projekt med projekttitlen ’Bæredygtighed i danske almene boliger – med et brugerfokus’,” siger Jan Johansson.  

Bogen bidrager som inspirationskilde for erhvervslivet, undervisningssektoren og studerende der har interesse i bæredygtig arkitektur og design:

”Den viser samtidig, hvordan man med undervisere og studerende fra hele verden er i stand til at samarbejde internationalt om et globalt emne og skabe nye bæredygtige løsninger. Dette kan inspirere andre til at gennemføre tingene i praksis, og give en bredere forståelse af de mange stier bæredygtigt byggeri har,” siger Jan Johansson.

Hans artikel handler om nogle overordnede bæredygtige betragtninger, vi bør medtænke, når vi tegner huse f.eks. det lokale - klima, arbejdskraft, materialer og den lokale kultur.

”Og så handler den om mine erfaringer som underviser og at arbejde problembaseret med de studerende om bæredygtighed og arkitektur. Og at arkitekter, bygningskonstruktører m.v. skal skabe kvalitet for de brugere, vi bygger for. Det er nemlig i sidste ende brugerne, som bestemmer, om bæredygtigt byggeri er bæredygtigt.”

The Ecoweek Book #1 - Voices for Sustainability kan fås online her. En print-version er planlagt til efteråret.

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster