Ny uddannelse får overvældende debut :: kea.dk
Det sker

Ny uddannelse får overvældende debut

Uddannelsen i IT-sikkerhed har fået overraskende mange ansøgere. Hackerangreb og stigende it-kriminalitet giver desperat mangel på it-sikkerhedsspecialister.

38 ansøgere lyder måske ikke af meget, men det er imponerende for en spritny uddannelse, som blev offentliggjort for kun en måned siden.

Stort set alle ansøgninger er 1. prioritet og en af dem er Bastian Falk Kofod på 25 år, som er uddannet IT-Teknolog og bare har ventet på, at uddannelsen i IT-sikkerhed skulle blive udbudt:

”Det er den moderne Sherlock Holmes – katten efter musen, og detektivarbejde ud i noget, som er meget, meget kringlet. Alene det, at der er så meget udvikling på området, gør det spændende, og så er det et felt, man kan være med til at præge, fordi det er så nyt.”

For Bastian Falk Kofod er det også et område, hvor der er virkelig meget på spil – både teknisk og etisk:

”Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og det er stort set umuligt at have nogen form for kontakt med kommunen eller staten uden it, men det er paradoksalt nok de færreste danskere, der har forstand på IT og ikke mindst IT-sikkerhed. Den nemmeste måde at lave IT-sikkerhed er via overvågning, men hvor meget er det rimeligt, at vi for eksempel overvåger folks email i jagten på terror?”

Siden Bastian Falk Kofod blev færdig som IT-teknolog har han arbejdet – og ventet på, at sikkerhedsuddannelsen skulle blive udbudt:

”Noget af det fineste, man kan gøre som menneske, er at blive ved med at uddanne og udvikle sig. Og så er det et felt i rivende udvikling, hvor jobmulighederne – og lønnen - kun bliver større og større.”

Sikkerhedstruslen på nettet er voldsom. Og det er efterspørgslen på IT-specialister også:

”Ligesom med vores øvrige uddannelser, er det her en uddannelse, hvor vores kandidater har meget nemt ved at få job. Vi kommer til at køre et nyt optag til februar, og der vil vi have mulighed for at optage endnu flere,” siger Niels Benn Sørensen, programchef på KEA Digital. 

Den nye fuldtidsuddannelse er en såkaldt top-op, og man opnår en professions bachelorgrad i IT-sikkerhed.

For at søge, skal man have en uddannelse som Datamatiker, IT-teknolog eller tilsvarende.

KEA udbyder også en diplomuddannelse til efteruddannelsesmarkedet. 

Er du interesseret i fuldtidsuddannelsen kan du læse mere og søge om optagelse her.

For deltid skal du skrive til Karina Onsberg Torstensen: kaot@kea.dk

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster