Ny uddannelse på KEA; Professionsbachelor i smykker, teknologi og business :: kea.dk
Det sker

Ny uddannelse på KEA; Professionsbachelor i smykker, teknologi og business

Det er med stolthed at KEA – Københavns Erhvervsakademi nu endelig har fået godkendelsen af Uddannelsesministeren til at udbyde uddannelsen Professionsbachelor i smykker, teknologi og business. Godkendelsen er resultatet af et flerårigt udviklingsarbejde i tæt samarbejde med brancheforeninger og arbejdsmarkedets parter. Uddannelsen skal sikre fortsat udvikling og vækst i den danske smykkeindustri.

(Pressemeddelelse fra KEA)

"Vi er rigtigt stolte af, at Uddannelsesministeren har givet KEA godkendelse til at udbyde denne uddannelse. KEA har arbejdet benhårdt i flere år på at få udviklet en moderne smykkeuddannelse, der både lægger vægt på det gode håndværk samtidig med at den teknologiske og forretningsmæssige dimension er tænkt ind fra starten. Uddannelsen vil derfor give de kommende studerende kendskab til hele processen fra idé til solgt smykke," siger Ingo Østerskov, rektor på KEA - Københavns Erhvervsakademi.

Glæde i Guldsmedebranchen
Danmarks position internationalt er helt unik og skabt af virksomheder som Georg Jensen, Ole Lynggaard Copenhagen, Pilgrim, Dyrberg Kern, Spinning Jewelry og selvfølgelig Pandora, der i dag er en af verdens tre største smykkevirksomheder. For at fastholde og udbygge den stærke position internationalt, er der i den nye uddannelse fokus på produktionsudvikling, produktionsstyring og kommunikation.

"Danmark har i øjeblikket i hvert fald to håndfulde brands med international rækkevidde og endnu flere med potentiale for et gennembrud uden for landets grænser. Vi har allerede i dag en velfungerende ædelsmedsuddannelse, der varetager de faglige og håndværksmæssige kompetencer. Dem er der forsat et tydeligt behov for i Danmark. Endvidere er der behov for kandidater, der kan tænke kommercielt, materialisere nye kollektioner og formgive de tendenser, der vokser ud af modeverden", siger Therese Juncker, chefkonsulent i Guldsmedebranchens Leverandørforening i Danmark.

Opbakning fra DI
"Den danske smykkeindustri er i stærk vækst og oplever i disse år en nærmest eksplosiv udvikling, som for alvor har sat den danske smykkebranche på det internationale landkort. For DI har det været vigtigt, at uddannelsen bliver udbudt og gennemført i det rette faglige miljø, hvor der er en stærk tilknytning til virksomhederne og til beslægtede uddannelser som ædelsmedsuddannelsen. Det er afgørende for, at uddannelsen får det indhold og niveau, som vores medlemsvirksomheder efterspørger", siger Lars B. Goldschmidt, Direktør i DI.

Uddannelsen Professionsbachelor i smykker, teknologi og business er planlagt til at starte efter sommerferien 2012. Uddannelsen er i første omgang dimensioneret til 40 studerende. KEA er eneste godkendte udbyder af uddannelsen.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster