Stor søgning til byg-uddannelser :: kea.dk
Det sker

Stor søgning til byg-uddannelser

Alle KEAs uddannelser indenfor byggeri går markant frem ved årets kvote 2 ansøgning. De unge vil være med til at bygge en bæredygtig fremtid.

Ansøgningerne til byggeuddannelserne på KEA er steget med 13 procent - 1. Prioritet med 12 procent.

Den store stigning kommer som en dejlig overraskelse for Henriette Hall Andersen, programchef på KEA Byg:

”Vi er positivt overraskede over, at søgningen til kvote 2 er så stor. Vi havde faktisk forventet et fald, fordi der er så meget blæs på i byggeriet i øjeblikket,” siger Henrette Hall Andersen og refererer til, at opgang i byggeriet og dermed højere beskæftigelse historisk har betydet et fald i søgningen til de videregående uddannelser.

Forklaringen skal formentlig findes i, at især Bygningskonstruktør er en særdeles populær uddannelse med store jobmuligheder bagefter i mange forskellige typer af virksomheder. Og så ser Henriette Hall Andersen en ny type af studerende:

”Vi ser nogle andre årgange af folk med håndværksmæssig bagrund, som i højere grad ser videreuddannelse som vejen frem. I dag er de håndværksmæssige uddannelser et bevidst valg. Og måske dermed i højere grad en plan der også inkluderer at læse videre bagefter.”

Også de digitale uddannelser går frem, og det er nødvendigt, for ifølge Erhvervsstyrelsen kommer der til at mangle 19.000 medarbejdere med digitale kompetencer om ganske få år.

”Det er derfor beklageligt, at den store interesse for de digitale uddannelser modsvares fra politisk side af en stadig reduktion i, hvor mange vi må optage på uddannelserne,” siger Niels Benn Sørensen, programchef på KEA Digital.

”Helt galt er det på vores engelsksprogede uddannelser, hvor vi nu skal optage 25 procent færre end i 2015. Det betyder at de mange danske studerende, der ønsker den kvalitet og fremtidssikring, der ligger i en international toning af deres uddannelse, nu må afvises. Det er uheldigt for de unge, for uddannelsesmiljøet og for digitaliseringen i Danmark.”

Ansøgere der har KEA som 1. prioritet er steget med 3,3 procent siden sidste år.

KEA har i alt modtaget 5.500 kvote 2 ansøgninger.  

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster