Studerende besøger kæmpe amerikansk virksomhed :: kea.dk
Det sker

Studerende besøger kæmpe amerikansk virksomhed

Dametøjskæden Talbots har 9.000 ansatte, 450 butikker over hele USA og Canada og en dansk direktør. Lizanne Kindler fortalte studerende på Designteknolog, hvordan hendes danske ledelsesform har vendt krise til succes, og hvordan amerikanerne ser på CSR.

Studerende fra Designteknolog var egentlig i New York for at udvikle et bæredygtigt to-go emballagekoncept for Meyers (som du snart kan læse om her), men undervejs besøgte de flere amerikanske virksomheder for at blive klogere på det amerikanske marked, som Meyer satser på.

Ikke mindst Talbots, hvor de studerende fik tre timer med den danske CEO Lizanne Kindler.

Hun er vokset op med døve forældre i et socialt boligbyggeri i Brøndbyøster, men har siden skabt en imponerende karriere i USA, på det man kunne kalde et bæredygtigt grundlag – hendes mand er nemlig hjemmegående. Og det er med til at sikre glade børn, og at hun i langt højere grad kan koncentrere sig om at være CEO for en kæmpe amerikansk virksomhed.

Og bæredygtighed var også i fokus under de studerendes besøg.

Lizanne fortalte nemlig om, hvordan hendes danske værdibaserede ledelsesform og korte afstand mellem ledelse og ansat har været centrale grundstene i at indgyde stolthed og arbejdsglæde samt at motivere alle til at yde deres bedste - med teamspirit som omdrejningspunkt. Hvilket er atypisk i en konkurrencepræget amerikansk arbejdskultur.

Hun indviede også de studerende i amerikanernes syn på CSR. Hvordan miljøtraktater ikke nødvendigvis er det første man tænker på som almindelig amerikaner, når det er stort set umuligt at få et job bortset fra militæret.

Derimod lægger det dybt i amerikanerne at give donationer og deltage aktivt i velgørenhed, for at hjælpe dem i ’nabolaget’, der har det dårligere end en selv.

Talbots har et velgørenhedsprogram, der hjælper kvinder uden for arbejdsmarkedet med at få lavet CV, træne jobsamtaler og blive passende klædt på til samtalen og jobbet. Alene i marts måned indsamlede de rundt regnet 800.000 dollars til dette formål.

De studerende fik lov til at spørge om alt og gik derfor fra besøget hos Talbots med en meget større viden om det amerikanske marked.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster