Studerende vinder bygge-pris :: kea.dk
Det sker

Studerende vinder bygge-pris

Kristian Lildholdt Hansen, som læser til bygningskonstruktør, modtager i dag prisen for bedste projekt i Tværfaglig Bygningsrenovering ved RenoverPrisen 2017.

Sammen med tre andre studerende fra DTU, Arkitektskolen og VIA har Kristian Lildholdt vundet prisen for bedste projekt i sommerskolen Tværfaglig Bygningsrenovering 2017.

Sommerskolen fandt sted 31. Juli-18. august, og kulminerede med en præsentation for en række profiler fra erhvervslivet.

Studerende, arkitekter, bygningsingeniører og bygningskonstruktører fra hele landet mødes i deres sommerferie for at få en større indsigt i arbejdsmetoder og fagområder på tværs af discipliner, men i allerhøjeste grad også for at lære at samarbejde omkring noget så komplekst som bygningsrenovering. 

Årets case var Søvangen bygget i 50’erne og placeret i et smukt kuperet terræn ved Brabrand Skov. Karakteristisk for nogle af lejlighederne i de 3-etagers blokke er en storslået udsigt over Brabrand Sø.

”Jeg får viden om renovering og mødes med studerende på tværs af discipliner og geografi, hvilket er en oplagt mulighed for at skabe et netværk, som jeg ser som en yderst værdifuld investering, i sig selv. Samtidig er der jo rig mulighed for at møde en lang række oplægsholdere,” siger Kristian Lildholdt der ser sommerskolen som en investering i hans fremtid: 

”Gennem flere år har renovering fyldt mere i byggeriet end nybyggeri, og der bruges mere end 100 mia. kr. årligt på renovering og flere end 100.000 personer er beskæftiget inden for dette felt. De politiske målsætninger og den enorme eksisterende bygningsmasse i Danmark, som skal renoveres gør, at bygningsrenovering kommer til at spille en afgørende rolle i fremtiden samtidig med, at det er et interessant område hvor der helt sikkert kan gøres en forskel. Renovering har indtil for få år siden været et forsømt område, hvilket gør, at der med stor sandsynlighed også ligger et uforløst potentiale, som kan indfries gennem innovation”

I dag skal Kristian og Co. så på scenen ved RenoverPrisen 2017, hvor de både får overrakt deres præmie og komme med deres bud på tværfagligt samarbejde i fremtiden.

Kristian Lildholdt er netop startet på 5. semester der handler om netop bygningsrenovering.

”Jeg har tilegnet mig en del viden omkring renovering takket være sommerskolen. En viden som jeg kan dele med mine medstuderende og dermed udbrede de begreber og værktøjer, som jeg har fået med fra sommerskolen.” 

Sommerskolen er arrangeret i et samarbejder mellem VIA University College og Arkitektskolen Aarhus med støtte på 2 millioner kroner fra Grundejernes Investeringsfond og med opbakning fra bl.a. Bygherreforeningen, Henning Larsen Architects og Arkitema.

Forløbet tager udgangspunkt i seks forskellige emner:

·       Teambuilding

·       Bygningsregistrering

·       Bæredygtighed

·       Integreret Design Proces (IDP)

·       Energi og indeklima

·       Materialer

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster