Talentfulde unge viser vejen til en bæredygtig fremtid :: kea.dk
Det sker

Talentfulde unge viser vejen til en bæredygtig fremtid

Torsdag den 3.maj samles fremtidens modedesignere til Youth Fashion Summit i København for at give deres bud på en bæredygtig modebranche i forbindelse med Copenhagen Fashion Summit 2012. De unge designerne kommer fra hele verden for at deltage i en workshop, der sætter fokus på forbrugernes rolle for en fremtidig bæredygtig modebranche. Designerne vil overrække deres anbefalinger til internationale modeeksperter i Operaen den 3. maj, hvor HKH Kronprinsesse Mary vil deltage.

Forinden samles 85 kreative unge designstuderende samles til Copenhagen Youth Fashion Summit den 2. maj, hvor der sættes fokus på fremtidens muligheder inden for bæredygtig design. Deltagerne kommer fra 16 nationale og internationale design- og erhvervsskoler for at deltage i en workshop, der skal udvikle nye visioner for modeindustriens fortsatte fokus på bæredygtighed.

Workhoppen er arrangeret af Copenhagen Fashion Summit og KEA/ Københavns Erhvervsakademi, og vil sætte fokus på, hvordan modebranchen i højere grad kan involvere forbrugeren til at tænke klimavenligt.

Eva Kruse, Direktør for Danish Fashion Institute, mener det er vigtigt at involvere fremtidens modedesignere:

”Det er vigtigt at høre fremtidens designere om deres tanker for hvordan modebranchen kan udvikle sig i en mere bæredygtig retning. De arver jo de miljømæssige og sociale udfordringer, som branchen står over for i dag. Det bliver rigtig spændende at høre deres bud på, hvordan vi sammen kan skabe en mere bæredygtig modebranche i fremtiden.”

Visionære anbefalinger
Workshoppen den 2. maj er kulminationen på en længere arbejdsproces, hvor de unge siden marts har arbejdet med fremtidige løsninger inden for bæredygtig mode på tværs af landegrænser. 

Deltagerne overrækker deres anbefalinger til et panel bestående af eksperter fra ind- og udland, hvor også HKH Kronprinsesse Mary vil være til stede. Anbefalingerne vil også indgå i FN´s Rio+20 forhandlinger denne sommer og giver de unge en unik platform påvirke fremtidige politiske beslutninger for den internationale modebranche. 
 

Fakta
Youth Fashion Summit er initieret af Nordic Fashion Association i tæt samarbejde med KEA / Københavns Erhvervsakademi. Omkring 85 studerende deltager. Siden den 29. marts er de igennem 3 webinars blevet præsenteret for forskellige oplæg med afsæt i bæredygtighed og forbrugerens rolle. Den 2. maj mødes de i København hvor de i fællesskab skal lave en række anbefalinger som vil blive præsenteret for den internationale modeindustri til Copenhagen Fashion Summit dagen derpå, den 3. maj.

Copenhagen Fashion Summit 2012 er verdens største topmøde om bæredygtighed i modebranchen. Den 3. maj 2012 samles godt 800 af de mest betydningsfulde beslutningstagere, designere og branchefolk for at diskutere branchens fremtidige samfundsansvar. Det overordnede tema for konferencen vil som temaet for Youth Fashion Summit være bæredygtig forbrugeradfærd inden for mode.

Danish Fashion Institute har indgået et partnerskab med FN's Global Compact om at udvikle det første verdensomspændende etiske regelsæt møntet på modebranchen. De etiske retningslinjer vil blive præsenteret på Copenhagen Fashion Summit.
 

Yderligere information
Kontakt projekt- og formidlingsmedarbejder, Ditte Frisk Hansen 24 949 781 eller Projektleder Torid Kaad Ostenfeld 29 106 505.
Læs endvidere mere på bloggen youthfashionsummit.wordpress.com eller på Nordic Fashion Associations hjemmeside www.nordicfashionassociation.com
 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster