Teknologi bakker ind i KEA :: kea.dk
Det sker

Teknologi bakker ind i KEA

Dagens undervisning er for kommende automationsteknologer rykket ind i en lastbil. Siemens demotruck er nemlig bakket ind i gården på KEA. De studerende får en teoretisk præsentation, men mere vigtigt er, at de skal se, hvad teknologien kan i praksis. En viden, de studerende får brug for om kort tid, når de skal være med til at investere i fremtidens teknologier til industrien.

Af Camilla Wittenkamp, KEA
Demo trucken indeholder hardware fra Siemens. Komponentløsninger, der kan vise, hvordan man f.eks. laver applikationer til styring af broer, opbygning af hele fabrikker, vindmøller og meget andet inden for industriel produktion. På dagens skema står Industriel Kommunikation. Det handler om, hvordan man sætter PRT systemer til at tale med PC systemer. De studerende får både teoretisk og hands on indføring i teknologien. For det væsentlige er, at de studerende kan se hvad for nogle teknologier, der er tale om.

”Det er de kommende automationsteknologer, der skal træffe beslutningerne om hvilke løsninger, der skal bruges om nogle få år. Vi præsenterer både teknologer som er i brug og teknologer, som er ved at blive udviklet”, fortæller Jesper Thomsen, promotor i Siemens.

KEA studerende Susanne Ryding, har en uddannelse som automatiktekniker. En skade i armen fik hende til at læse videre til automationsteknolog på KEA Københavns Erhvervsakademi. Susanne håber på, at uddannelsen kan føre til en administrativ stilling med mere beslutningskompetence: ”Det er jo rigtig spændende at se og høre om Siemens teknologier og det interesserer mig meget, da det jo snart er mig, der skal beslutte hvilke produkter, der skal købes ind”, siger Susanne.

”Virkeligheden i branchen er, at kun få specialister ved, hvorfor det virker. De fleste i branchen har derimod brug for at vide, hvordan det virker. De studerende er jo dem, der skal bruge produkterne om kort tid”, siger Lars Peter Hansen, produktchef i Siemens.

Lille udvalg med stort udsyn
Selvom de studerende på KEA godt kan gennemskue den underliggende salgstale, er det vigtigt for de dem at få en indsigt i de nyeste teknologier og tendenser på markedet:

”Det er et lille indblik, vi får i dag, men vi kan bruge det til at kende til mulighederne for datakommunikation over større afstande, det kan være til programmeringsopgaver ved samlebåndsfremstilling”, siger Lars Lietzen, der har en baggrund som elektriker og som har valgt at læse videre til automationsteknolog.

Adnan, der er uddannet industrielektriker siger: ” Det er positivt, jeg kan godt bruge det, de fortæller - det udstyr er jo noget vi ikke normalt har adgang til. Det er vigtigt at vi får adgang til de nyeste teknologier hele tiden i vores uddannelse”.

”Hvis vi skal programmere løsninger på en fabrik og samle informationer op, så vi f.eks. kan flytte data meget hurtigt over store afstande, så kan vi jo bruge de her net, vi er blevet præsenteret for”, siger Mikkel Lund, der har en baggrund som automatiktekniker og nu læser automationsteknolog på KEA Københavns Erhvervsakademi.

Automationsteknologer kan skabe grønnere industri
Tendensen inden for industriel fremstilling går mod grønnere teknologier. Siemens satser på at være markedsledende på de såkaldte grøn teknologier. Det kan være vand/spildevand, energi, transport, tog, building technology, vindmøller, solenergi, bæredygtige produktionsløsninger til fabrikker, fortæller Jesper Thomsen, promotor for Siemens. Således har de kommende automationsteknologer medindflydelse på at skabe en mere bæredygtig industri med flere grønne løsninger. For om få år står de studerende med beslutningskompetencen ude i virksomhederne – og hvad vil de investere i?

Hvad laver en automationsteknolog?
Som automationsteknolog skal du arbejde med design, opbygning og idriftsætning af automatiske maskin- og procesanlæg, og igennem uddannelsen lærer du at tage ansvaret for processen gennem hele forløbet.

Automationsteknolog er en 2-årig videregående uddannelse, hvor du lærer om styring, regulering, opbygning og optimering af tekniske styresystemer. Læs mere om uddannelsen her.

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster