Undervandsdroner i Søndermarken :: kea.dk
Det sker

Undervandsdroner i Søndermarken

KEA vil redde verdenshavene med undervandsdroner, og du kan være med på KEA ROV Maker Space på Ungdommens Folkemøde 2017.

Undervandsdroner er ikke bare et fascinerende legetøj. De kan hjælpe os med at løse nogle af havets mange udfordringer såsom olielæk på boreplatforme, indsamling af affald og landminer, overvågning af fiskebestande, måling af vandforurening og den is, der smelter hurtigere, end hvad godt er - grundlæggende alle de opgaver, der vil tage for lang tid eller være for farlige for en dykker.

Sammen med Next og TEC har KEA en stand, hvor du både kan prøve at bygge en undervandsdrone – en såkaldt ROV, der står for Remotely Operated underwater Vehicle - sammen med elever fra Next/TEC og testkøre en. Der er også Virtual Reality-briller og 360 video, konkurrencer hvor du skal samle genstande i en palletank med en ROV og samle topstykket på en motor på tid. 

Ungdommens Folkemøde er en demokratisk festival for unge, der afholdes hvert år i september måned, i år er det den 7.-8. september i Søndermarken. Og du kan finde KEA på plads A17. Både indendørs og udendørs.

KEA står også for en totalt udsolgt workshop, der engagerer deltagerne i hands-on  løsningsforslag til, hvordan vi kan få havmiljøet på rette kurs ved hjælp af den nyeste teknologi. Deltagerne bliver sat sammen i mindre grupper og får udleveret en kuffert med materialer og en havmission. Denne mission skal løses ved blandt andet at konstruere konkrete mock-up modeller. Deltagerne guides igennem forskellige idégenereringsmetoder og får lov til at debattere, hvad robotterne kan bruges til – ikke mindst global opvarmning og de problemstillinger, der skal løses i den forbindelse. 

KEAs workshop under UFM er udviklet under projektet ROV Maker Competition. Projektet er støttet af Den Danske Maritime Fond og er et samarbejde mellem KEA, erhvervsskolerne NEXT Uddannelser og TEC samt MDC, Danske Maritime og SIMAC. ROV Maker Competition udgør en række forløb i projektet Fremtidens Maritime Håndværker, der har og sætter fokus på at uddanne flere og bedre håndværkere til den store maritime sektor; Det Blå Danmark.

Se mere om Ungdommens Folkemøde her 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster