Underviser gik i praktik :: kea.dk
Det sker

Underviser gik i praktik

På KEA anvender vi den nyeste viden, metoder og værktøjer og inddrager dem i undervisningen – i en grad så selv underviserne går i praktik for at være helt tæt på praksis.

At skabe og producere modetøj er langt mere kompliceret end selve design-delen. Men et relativt nyt program har gjort det betragteligt nemmere.

Delogue er et program udviklet af forhenværende indkøbere i modebranchen. Systemet lægges ’ovenpå’ et ERP-system (et finanssystem, der kan generere ordrer, udskrive fakturaer som fx. Navision), og går ud på at systematisere de designmæssige og indkøbsmæssige processer.

Systemet er sat sådan op, at leverandørerne får adgang til de styles, som de skal producere. 

Det virkelig smarte ved Delogue er, at al kommunikation mellem leverandørerne og firmaet foregår inde i systemet – hvilket betyder, at der ikke længere er løse mails, som kun én har adgang til. Al kommunikation er centreret i systemet, som alle har adgang til.

Da det i sin tid blev besluttet, at de studerende skulle undervises i Delogue, blev underviserne også trænet i programmet. Og i den anledning tog Catrine Hartvig Kledal fat i Rikke Biehl fra Delouge og spurgte, om hun ikke kendte nogle firmaer, der havde brug for at indtaste informationer i systemet, så hun også kunne opleve det in real life.

Det blev til ’praktik’ hos både Soft Gallery og Day Birger et Mikkelsen

”Hos Soft Gallery var mit arbejde koncentreret om design- og konstruktionsdelen, hvor jeg var med til at kommentere på prøver fra leverandørerne. Hos Day Birger et Mikkelsen fik jeg arbejdet med indkøbsmodulet, tastet priser, simuleret priser, rykket for prøver og priser – med deres chef indkøber og en af mine forhenværende studerende, der nu er ansat og Delogue superbruger, som vejledere,” siger Catrine Hartvig Kledal, som underviser på Fashion Management.

”At være i praktik i en virksomhed som underviser var helt fantastisk – fuldstændig som at være tilbage igen. Udover at jeg blev klogere på Delogue og fik hænderne helt ned i det praksisnære igen, blev jeg opdateret på branchen og nogle af de udfordringer den har.”

Delouge stiller deres system til rådighed for KEAs studerende i studietiden. 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster