UniRiders fik klarlagt deres potentiale :: kea.dk
Det sker

UniRiders fik klarlagt deres potentiale

Studerende på MMD international fik til opgave at lave en kampagne for et elektrisk hjul - nærmere bestemt Electric Unicycles fra start up virksomheden UniRiders.

I virkeligheden var der nok tale om en flok drenger..., der synes, at de elektriske hjul var skidesjove, så de besluttede, at de ville importere og sælge dem i Danmark - uden at have lavet nogen former for analyser af, om der for eksempel var et marked for det usædvanlige transportmiddel.

Der var således nok at gå i krig med for de internationale studerende på 2. Semester, især fordi Unicycles er et næsten ukendt fænomen i Danmark.

Som det allerførste kom folkene fra UniRiders og gav en produktdemonstration på parkeringspladsen, hvilket gav de studerende mulighed for at se deres underviser ligge og rode rundt på asfalten.

Men efter underholdningen var det i arbejdstøjet. De studerende fik til opgave at udpege målgrupper, markedsanalyse, udvikle kampagnestrategi, salgsargumenter og producere en promo video målrettet sociale medier. ”Opgaven er formuleret som en problembaseret læringsopgave, hvor de studerende arbejder i små projektteams med en direkte sammenhæng mellem teori og praksis. De flytter sig således hurtigt fra ”viden om” til færdigheder og kompetencer,” siger underviser Jens C. Stanek.

UniRiders håb var at få alle de undersøgelser, analyser, teorier og diagrammer, de ikke selv havde haft tid til at lave, for med Kristian Moons egne ord, så ”kørte de i blinde”:

”Vi fik helt sikkert, hvad vi havde håbet på. Rapporter fyldt med uvurderlige oplysninger og forslag, der kan føre os på rette vej. Det er nu op til os at tage disse læringer til os og udarbejde et kort for vores videre færd. Der ligger en masse arbejde foran os, men med den fantastiske hjælp, vi har fået fra KEA, har vi har en bedre idé om de udfordringer, vi står i - og hvordan vi skal tackle dem.”

Hvad er en Electric Unicycle?

Electric Unicycles kan bruges i kombination med o­ffentlig transport, som alternativ til knallert, cyklen eller bil.

EUC koster mellem 5-10.000 kr for en kvalitetsmodel.

De mest populære modeller er typisk med 14-16” hjul, har tophastigheder på 20-30‑km/t og en rækkevidde på 20-50km. Mange modeller har indbygget lys og flere af dem har stoplys når der bremses.

En EUC består af en elmotor, et batteri og nogle gyro-elektronik der hjælper med at holde hjulet i balance. Den navigeres ved man læner sig fremover for at køre frem og bagover for at bremse. Man skal selv holde balancen over siden på lige fod med en almindelig cykel. Man kan dreje ved at trykke foden ned i den side man vil dreje til eller ganske enkelt dreje overkroppen den vej, man gerne vil køre.

 

 

 

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster