UPS-uniformer forvandlet til mode :: kea.dk
Det sker

UPS-uniformer forvandlet til mode

Studerende på Sustainable Fashion imponerede med deres genbrugs-kreationer, som blev vist ved et modeshow på The lab. Emma Nissen løb med titlen for Bedste design udvalgt af en dommerkomité, der blandt andre bestod af designer Asger Juul Larsen

Gennem et månedlangt forløb har de studerende på Sustainable Fashion på KEA arbejdet på at omdanne gamle UPS-uniformer til mode.

Hvordan de studerende ville forvandle de brune uniformer med gult logo til innovativt design, stod dem frit for. Eneste krav var at logoet skulle bevares mindst ét sted.

Emma Nissen vandt, fordi hun formåede at skabe et visionært design kombineret med høj håndværksmæssigt kvalitet.

”Min ide var grundlæggende at omdanne den ellers maskuline uniform til et mere feminint outfit. Med UPS' historie i baghovedet har jeg haft særlig fokus på pasform og kvalitet og derfor benyttet håndværksmæssige metoder og syteknikker til at fuldende mit ellers meget simple design. Processen bag upcykling kan føles begrænsende, men det er utroligt spændende og ikke mindst relevant at lære at tænke i de baner,” siger Emma Nisse som synes det var en kæmpe oplevelse at se sit design på en model og en catwalk. 

”Emma Nissen viste i sin kreative tilgang til opgaven, hvor stort potentiale der er i upcycling. Vi må i fællesskab værne om vores klode og ved at genbruge og upcycle kan vi skabe værdi ud af tøj og andre varer, som ellers var reduceret til affald,” siger designer Asger Juel Larsen som sammen med designer Victoria Ladefoged, blogger Cathrine Widunok Wichmand og kommunikationschef Hedvig Armand fra UPS udgjorde dommerpanelet.

Baggrunden for projektet er FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling med fokus på det 12. mål om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer. 

I 2050 vil vi være 9,4 milliarder mennesker på jorden, og i løbet af de næste 20 år vil den globale efterspørgsel på drikkevand overstige udbuddet med 40 procent. Eksperter anslår, at vi har brug for, hvad der svarer til 2,3 jordkloder, hvis vi fortsætter det nuværende forbrug.

”Som verdens største logistik-selskab arbejder vi konstant for at nedbringe vores CO-2 aftryk på kloden. Vi vil fra 2025 få 25 procent af vores elektricitet fra grønne energikilder, hver fjerde indkøbte UPS-bil vil fra 2020 køre på alternative energiløsninger og 40 % af det samlede brændstofindkøb til vores bilflåde vil i 2025 være baseret på alternativ energi,” siger nordisk direktør for UPS, Frank Jørgensen.

Emma Nissen vandt et rejsegavekort på 2.000 kr. og et gavekort til en stofbutik på 1.000 kr.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster