ITMV åbner butik på Vesterbro :: kea.dk
Det sker

ITMV åbner butik på Vesterbro

Det flerkulturelle netværk ITMV (I Tråd Med Verden) har åbnet en butik i hjertet af Vesterbro, nærmere bestemt i Saxogade 92. Flygtninge- og indvandrerkvinder får mulighed for at komme tættere på beskæftigelse og uddannelse gennem arbejdet med design og kunsthåndværk i butikken.

Af Ditte Frisk Hansen, KEA

Festlig åbning lokker lokale inden for
Åbningen blev selvfølgelig fejret med manér. Bandet Ronas lod livlige kurdiske toner strømme ud fra butikken og ud i Vesterbros nærliggende gader og stræder, og indbudte såvel som tilfældigt forbipasserende lod sig friste af de lækre tyrkiske specialiteter og de mange smukke accessories, der sælges fra butikken.

Gensynets glæde
Det var en yderst tilfreds Jesper Langebæk, der bød ITMV velkommen til Vesterbro. Jesper Langebæk var for 2 ½ år siden med til at starte projektet I Tråd Med Verden i Ishøj i samarbejde med KEA / Københavns Erhvervsakademi, og gensynsglæden var stor. Som nuværende projektchef på Områdefornyelsen Vesterbro ser han et stort potentiale i ITMVs netværksarbejde, der henvender sig til flygtninge- og indvandrerkvinder, der befinder sig i en særlig udsat situation. Med den nyåbnede butik i Saxogade, har Vesterbros kvinder nu også mulighed for gennem ITMV at komme tættere på beskæftigelse eller uddannelse.

Nye veje for svage ledige
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anne Mee Allerslev åbnede officielt butikken. Efter en rundvisning i butikken, og en snak med de kvinder der dagligt udgør rygraden i ITMV, åbnede hun officielt butikken med en tale, hvori hun pointerede vigtigheden af socialøkonomiske projekter og virksomheder, hvor kvinder i en særlig udsat position, kan udvikle sig og komme ud af en ofte isoleret tilværelse:

”København skal være en foregangskommune når det gælder om at skabe livskvalitet for de udsatte i vort samfund. Det er ikke mindst projekter som ITMV der er medvirkende til, at vi kommer dette mål et skridt nærmere. Det er jeres insisteren på, at vi kan gøre det bedre. Tak fordi I bliver ved med at skubbe på, inspirere og skabe engagement.”

ITMV er et pragteksempel på en alternativ aktiveringsmulighed for de svage ledige. Projektet er med til at anvise nye veje i aktiveringspolitikken for de mest udsatte borgere, der har meget vanskeligt ved at honorere de nuværende aktiveringskrav. ITVM har allerede sikret, at adskillige af de kvinder der har deltaget i projektet, er kommet i arbejde eller under uddannelse. ITMV er et af de projekter, der med ildsjæles indsats kan hjælpe meget udsatte borgere til at komme videre i livet.

Hvad er I Tråd med Verden?
I tråd med verden er et flerkulturelt samarbejdsprojekt mellem mennesker i Danmark, hvor kultur, kunsthåndværk og design er omdrejningsaksen. Missionen er at skabe adgang til kulturbårne håndarbejdsteknikker i Danmark.
Netværket udgøres af kvinder, der er i en særlig udsat situation, men som gennem netværket får beskæftigelse og bedre levevilkår.

Gennem netværket af kreative flygtninge- og indvandrerkvinder, ønsker vi at skabe grobund for, at danske designere vælger at få produceret dele af deres kollektioner i Danmark, frem for i udlandet.

I Tråd med Verden er udviklet i samarbejde med KEA / Københavns Erhversakademi og Dansk Røde Kors. Støttet med midler fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

I Tråd med Verdens butik ligger i Saxogade 92.

Læs mere på ITMV's hjemmeside.

Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster