Ambassader fra hele verden besøger KEA-projekt :: kea.dk
Det sker

Ambassader fra hele verden besøger KEA-projekt

Projektet I Tråd Med Verden er lykkedes med noget mange andre har svært ved, nemlig integration og inklusion. Og den opskrift vil repræsentanter fra ambassader i hele verden gerne nærstudere.

Dette års Kulturseminar for kulturmedarbejdere og ambassadører på de danske ambassader og kulturinstitutter rundt om i verden vil i år blive afholdt på Designmuseum Danmark, men deltagerne kommer også til Ishøj for at opleve integrations-succesen I Tråd Med Verden med egne øjne.

I Tråd Med Verden er et netværk, som udgøres af flygtninge- og indvandrerkvinder, hvoraf mange aldrig har været på det danske arbejdsmarked før. Formålet er at fremme kvindernes sociale, kulturelle og økonomiske integration i det danske samfund – gennem kvindernes evner indenfor håndarbejde og design. Det er startet på initiativ af KEA, og både vores undervisere og studerende er involverede.

Projektet samarbejder med designere, museer og virksomheder, der ønsker at gøre brug af kvindernes evner, ligesom der sker en værdifuld udveksling mellem kvinderne og de designstuderende på KEA.

”KEA har gennem fem år taget ansvar for et vigtigt samfundsanliggende og vist, at design, håndværk og kunst kan byde på rigtig meget, når det kommer til livskvalitet, uddannelse, integrations-problematikker og lokal produktion,” siger Drude-Katrine Plannthin og fortsætter:

”Det er ikke set før i Danmark - og det bliver slet ikke anerkendt rent politisk/økonomisk, men sjovt nok af alle andre. Og nu også af ambassaderne, som kommer for at se på vores bud på en løsning - fordi vi har fat i noget.”

Seminaret har fokus på Demokrati, deltagelse og dialog, og ITMV er valgt, fordi det angriber en meget svær problematik, og som må siges at være lykkedes ud fra et inklusion- og integrationsudviklings synspunkt. Et tema der er mere relevant end nogen sinde.

ITMV er også med til at give de studerende på KEA en social bevidsthed. Deres faglighed kommer i spil, men det gør deres menneskelighed og evne til at kommunikere også.Kommenter nyheden

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster