Innovating Sustainable Fashion :: kea.dk
Forskning & Innovation

Innovating Sustainable Fashion - Designkonkurrence

I takt med den bæredygtige bølges frembrusen er grøn mode blevet et fremtrædende fashion statement. Med designkonkurrencen Innovating Sustaniable Fashion cementeres bæredygtig og social ansvarlig mode som en toneangivende trend indenfor dansk design.

Bæredygtig mode er i fokus, når en række unge og talentfulde designere præsenterer deres bud på innovativt og bæredygtigt design ved modeshowet Innovating Sustaniable Fashion d. 3 december 2009. Showet afholdes i forbindelse med Klimakonferencen i København og arrangeres af videncenteret Center for Responsible Design i samarbejde med CPH Vision og Designers Nest. Modeshowet udgør kulminationen på designkonkurrencen Innovating Sustainable Fashion, som har til formål at sætte bæredygtigt design øverst på modeindustriens agenda samt fremvise det potentiale, som unge designere udgør indenfor netop dette felt.

Unge designere har et naturligt behov for at sætte design ind i en samfundsmæssig kontekst, der reflekterer tidens ideologi og trends. Derfor vil denne designkonkurrence give designstuderende mulighed for at udfolde sig i et forum, hvor æstetik og mening hænger uløseligt sammen, udtaler projektkoordinator fra Center for Responsible Design Tina Hjort, som er en af hovedkræfterne bag projektet.

Konkurrencen, som er henvendt til designstuderende på Danmarks designskoler, er bygget op omkring 3 kategorier: Design for Inclusion, Design for Environment og Design Considering Use. Fælles for alle kategorier er, at de sigter mod at inkorporere social ansvarlighed og bæredygtighed i designet. I alt 20 koncepter er blevet valgt ud til catwalken den 3. december. De udvalgte koncepter er fra studerende hos Designskolen Kolding, Danmarks Designskole, TEKO og KEA Design/Busines (Tidligere Bec Design).

Konkurrencedeltagernes designs bedømmes af et dommerpanel bestående af: Christian Stadil - Erhvervsmand og ejer af Hummel, Tina Casmose - modedesigner og stifter af virksomheden ”Tina Casmose”, Martin Fluri – sociolog og stifter af ”vuggetilvugge.dk”, Josefin Lassbo – modedesigner og ejer af virksomheden Reflective Circle, Maria Høgh – modedesigner og ejer af virksomheden Aymara. Dommerne vil bedømme de unge designerspirer på, hvorvidt de er i stand til at forene CSR (corporate social responsibility) og mode i et innovativt design, hvor historien og konceptet spiller en central rolle.

De nominerede designs blive udstillet, hvor såvel forbrugere som branchen har mulighed for at se nærmere på de studerendes designs. Den første udstilling åbner umiddelbart efter modeshowet, mens den anden udstilling, der primært henvender sig til modebranchen, åbner i forbindelse med Copenhagen Fashion Week i februar 2010 i CHP Visions ”Terminal-2”. Udstillingerne er blevet til i samarbejde med CHP Vision og Designers Nest.

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster