E-designer :: kea.dk
Uddannelser

E-designer

KREATIVT IVÆRKSÆTTERI OG INNOVATION, E-DESIGN (DK)

Som ”entrepreneurship-designer” arbejder du med iværksætteri, design og innovation. Gennem idé-generering, designproces, prototyper, markedsføring, økonomi og kommunikation udvikler du designløsninger, som kan omsættes til lokale og globale business-koncepter, events og/eller services.

E'et står for entrepreneurskab og mottoet er: ”det starter her”. Hvad enten du ønsker at arbejde som intrapreneur i en virksomhed eller entreprenør i egen virksomhed, vil uddannelsen som e-designer være en solid platform for din fremtidige karriere. Med udgangspunkt i konkrete projekter og cases kommer du til at arbejde kreativt og innovativt med designprocesser med henblik på at nå frem til økonomisk bæredygtige forretningskoncepter og -løsninger. Du lærer desuden, hvad der skal til for at formidle og markedsføre en løsning, så den kan komme ud over rampen til målgruppen. E-designuddannelsen er dermed en praksisnær designuddannelse med fokus på specialiseret viden inden for innovation og new bizz.

Indholdet på uddannelsen hører ind under fagene "Designproces og -metode", "Kultur og trends", "Markedsføring og kommunikation", "Organisationsteori, projektstyring og -ledelse", "Innovation" og "Virksomhedsøkonomi og forretningsplan". Tilsammen giver fagene dig kompetencer til at kunne identificere og tværfagligt udvikle en idés markedspotentiale, håndtere opstart, løbende evaluering samt styring af konceptet/eventens/produktets udvikling og lancering. Med andre ord får du en bred værktøjskasse, der rummer de basisværktøjer, du skal brug på vejen fra idé til færdigt koncept/event/produkt.

Du bliver også løbende tæt forbundet med erhvervslivet. Eksempler på cases og samarbejder er Normann Copenhagen, Wonderland, KPH - Københavns Projekthus, Københavns Kommune, DR, Café Elefanten, Scenario Magazine, Collect Furniture, Zoologisk Have og mange flere.  

På 4. semester kommer du på et praktikophold i en virksomhed. Her kan du afprøve dine kompetencer som e-designer og få brugbare erfaringer med arbejdslivet i praksis. På den måde har du allerede som studerende på KEA e-design grundlagt et netværk og en praksisnær tilknytning til erhvervslivet. Hvis du har din egen virksomhed, er det også muligt at afvikle dit praktikforløb der. I løbet af din uddannelse kommer du til at besøge både virksomheder og kulturinstitutioner, og i forbindelse med praktik og studietur er der mulighed for at besøge virksomheder i udlandet. På 3. semester kan du også vælge et helt semester på udveksling i udlandet på en international uddannelsesinstitution. 

Studiets indhold og opbygning

1. semester:
Undervisning (30 ECTS) i følgende fagområder:

Designproces, forståelse og formgivning, innovation, virksomhedsøkonomi og forretningsplan, kultur & trend, kommunikation og markedsføring, organisation, projektstyring og -ledelse. 

2. semester:
Undervisning (30 ECTS) i følgende fagområder:

Designproces, forståelse og formgivning, innovation, virksomhedsøkonomi og forretningsplan, kultur & trend, kommunikation og markedsføring. 

3. semester:
 

Valgfagsmoduler (30 ECTS)

4. semester: 

Praktik (15 ECTS)
Afsluttende eksamensprojekt (15 ECTS)

 

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster