Digital Projektledelse :: kea.dk

DIGITAL PROJEKTLEDELSE

Forår 2018: 28/2, 7/3, 14/3, 21/3
Synopsisaflevering: 28/3
Prøvedato: 4/4 2018

Tidspunkt: 9:15 - 16:30

Sted: Frederikkevej 8, 2900 Hellerup

ECTS point: 5

Pris: 9.500,- inkl. forplejning

Spørgsmål stilles til:

Pernille Borg
E-mail: pebh@kea.dk  
Tlf.: +45 2374 1437

Tilmelding >

De rette værktøjer er den halve projektledelse

Hver eneste dag stilles der nye krav til den digitale projektleder. Nye muligheder, værktøjer og leverandører dukker op, og det er din opgave at være på forkant og styre dit projekt sikkert gennem den tætte digitale jungle.

Digital Projektledelse opdaterer dig til 2017. Du lærer at analysere dit projekt, så du får et overblik over, hvad der skal til for at løse det rigtigt. Du bliver introduceret til både klassiske og nye planlægningsværktøjer, til viden om digital produktionsproces, viden om international produktion og kommunikationen mellem de mange, forskellige interessenter. Og så får du indsigt i, hvordan dit projekt implementeres i virkeligheden. Så det fungerer efter hensigten fra dag 1.

 

Fagligt indhold

På Digital Projektledelse kommer vi vidt omkring og gennemgår alle relevante værktøjer, du kan få brug for, fra dit projekt begynder, til det er afleveret. Undervejs arbejder vi med både de hårde, analytiske sider af projektledelse, men også de bløde sider som motivation, konflikthåndtering og lederstil. I overskrifter ser uddannelsens forløb således ud:

  • Introduktion til digital projektledelse, projektforståelse og kravspecifikation
  • Planlægning og opstart af projekter
  • Vandfald eller Scrum?
  • Forretningsforståelse som nøgle til gode projekter
  • Styring af ledelse af projekter, herunder konflikthåndtering
  • Implementering og afslutning af projekter

 

Undervisning

Undervisningen gennemføres som en kombination af holdundervisning, forelæsning, workshops, gruppearbejde, øvelser, refleksioner og større gruppeopgaver. Tilrettelæggelsen af undervisningen tager udgangspunkt i relevant erhvervspraksis og anvendt teori.

 

Udbytte for virksomheden

For enhver organisation kan det være meget dyrt at lade digitale projekter køre af sig selv, for både små og store digitale projekter kan fejle. Som regel hører man blot om de store, men uanset om det er et eksternt website, et intranet eller en kundes løsning, der ikke rigtig passer, kan det være dyrt. Det kan koste omsætning, tid, ærgrelser og ikke mindst omkostningen ved at gøre tingene om. Alt sammen noget, der kunne være undgået, hvis medarbejderne havde været klædt ordentligt på til de udfordringer, digitale projekter giver. Med Digital Projektledelse i bagagen vender medarbejderen tilbage med opdateret viden. Og en klar forståelse for de ressourcemæssige, økonomiske og menneskelige overvejelser, der ligger i projektlederrollen. Fra dag ét vil medarbejderen kunne lede projekter mere effektivt og succesfuldt.

 

Eksamen

Digital projektledelse slutter med en eksamen, hvor der skal skrives en synopsis. Den skal tage udgangspunkt i en selvvalgt case og problemstilling fra egen virksomhed. Og resultatet skal være brugbart efterfølgende i den pågældende virksomhed.

 

Målgruppe

Projektledere, kontaktfolk, dialogue managers og koordinatorer - både erfarne og mindre erfarne – der gerne vil styrke deres projektledelsesevner på den digitale front.

 

Udtalelser fra tidligere deltagere

”Jeg deltog i Digital Projektledelse i foråret 2015, og har været rigtig glad for forløbet.
Vores underviser var god til inddrage hans egne erfaringer, hvilket var med til at give en super balance mellem teori og virkelighed.
Alle deltagere var gode til at komme med eksempler fra deres verden, så der var en fin meningsudveksling på forløbet.
Det har generelt været fedt at følge et forløb, som giver en ny viden, man kan bruge aktivt i sit daglige arbejde.”
- Sie K Jensen, Nørgård Mikkelsen

 

”Deltagelsen i Digital projektledelse har givet gode håndgribelige værktøjer, som jeg nemt kan bruge i hverdagen, til at styrke mine projekter. Det har skabt stor værdi at tilbringe tid med de øvrige kursusdeltagere, som ligesom underviseren var i stand til at krydre undervisningen med erfaringer fra det virkelige liv. Kurset kan klart anbefales.” - Maria Maj Larsen, Magasin du Nord

 

”Ugen efter jeg havde været til eksamen i digital projektledelse var jeg til jobsamtale på den case, jeg brugte til eksamen. Til samtalen redegjorde jeg for, hvordan organisationen kan få en bedre struktureret planlægning af projektet, minimere spild og merarbejde samt øge arbejdsglæden gennem agil projektledelse. Jeg fik jobbet som projektleder.” - Kim

 

Undervisere

Karsten Stryger

Underviser og faglig ankerperson på modulet

Karsten har bred erfaring med digitale projekter, og har prøvet alle facetter af digital udvikling. Han har arbejdet både med indkøb og produktion af digitale ydelser. Karsten har arbejdet som projektkoordinator, projektleder, afdelingsleder og som forretningsudvikler hos Novo Nordisk, Jobzonen, Post Danmark m.v. I de seneste år har han arbejdet som selvstændig forretningskonsulent med digital forretningsudvikling som omdrejningspunkt. Han har udviklet digitale løsninger til ejendomsmæglerbranchen, privathospitaler, samt undervist i forretningssimulering og forandringsledelse.

Karsten er cand. merc. fra CBS og insisterer på at projekter bliver koblet stærkt til forretningen og strategien. Han er en mester til at oversætte virksomhedsproblemstillinger til digitale projekter og tilbage til virkeligheden igen. Karsten er en begavet underviser, der med stærke pædagogiske evner og stor entusiasme fylder din værktøjskasse til kommende digitale projekter.

LinkedIn: dk.linkedin.com/in/stryger 


I samarbejde med: