Opholdstilladelse på 7 minutter :: kea.dk
Current Affairs

Opholdstilladelse på 7 minutter

Onsdag den 3. september fik 300 af KEAs nye udenlandske studerende opholdstilladelse og cpr-nummer på kun 7 minutter.

Arrangementet gav de studerende en fuldstændig smooth oplevelse med at få opholdstilladelse og cpr-nummer.

Borgerservice 2-GO er et fint eksempel på, at 'sådan er det bare-ting' godt kan forandres, hvis man tænker lidt ud af boksen.

”Tidligere skulle de studerende til to forskellige instanser i byen og bruge mange timer på at vente. Med dette arrangement har vi reduceret ventetiden fra 14 dage til i gennemsnit 7 minutter per studerende. Tidligere missede de undervisning og deres projektgrupper blev sure, fordi de var væk. På den her måde er alle glæde, og vi øger den generelle tilfredshed,” siger Sophia Vejlgaard, international koordinator på KEA – Københavns Erhvervsakademi:

Hvordan kom det i stand?

Da Københavns kommune åbnede International House Copenhagen ringede jeg derind og sagde, ’Jeg tror, vi kan lege sammen - hvorfor kommer I ikke ud til os?’ Det synes han var en spændende ide - og de var selv i gang med at få Statsamtet og Borgerservice til at tale bedre sammen - så Borgerservice 2-go blev opfundet, og i dag findes det på 7-8 institutioner i København.

Er de studerende glade?

Ja, men de ved jo ikke, hvad alternativet var, kan man sige. Men nu kan de gå ud i verden og få sig et liv i Danmark.

Det er en win-win situation for de studerende, for KEA og også for Borgerservice, for de har simpelthen ikke kapacitet til at tage imod så mange internationale studerende ved hver semesterstart. 

 

 

For information about study programmes or admission go to CONTACT. Find out more about KEA - Copenhagen School of Design and Technology on Facebook and YOUtube. For comments about the website, contact the webmaster.