Fliba :: kea.dk
Forskning & Innovation

FLIBA - Fremtidens ledere i bygge- og anlægsbranchen

Ledere i bygge- og anlægsbranchen mangler ledelseskompetencer på alle niveauer for at gøre byggebranchen mere effektiv og produktiv i fremtiden. Der mangler harmonisering af uddannelserne inden for branchen på tværs af grænserne i norden og EU.

KEA har sammen med syv andre institutioner i Øresund-Kattegat-Skagerrak etableret et projektsamarbejde om udvikling af lederkompetencer i bygge- og anlægsbranchen i Norden.

Projektets formål er:

  • at sikre rekruttering og udvikling af ledere til bygge- og anlægsbranchen gennem opdaterede og bedre uddannelser.
  • at harmonisere og øge bevægeligheden på tværs af grænserne af såvel den uddannede samt den kommende leder.

En virtuel platform er under udvikling med et henblik på at give overblik over kompetenceudviklingsmuligheder.

Projektets deltagere udgør i sig selv et stærkt interregionalt netværk af brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner og andre aktører.
Vækstområde kræver lederkompetencer i ledelse, styring og logistik
Områderne omkring København, Göteborg og Oslo udgør et interregional vækstområde. Med sine 9 millioner indbyggere vil der de kommende år være et eksplosivt behov for udbygning og forbedring af både bygningsmasse og infrastruktur. Og det kræver i høj grad kompetencer i ledelse, styring og logistik.

Til projektet er bevilget knap 1 million € (ca. 7,2 mio. kr.) fra EU’s program for territorialt samarbejde, kaldet Interreg IVA.

Samarbejdet er et treårigt projekt, der løber fra d. 1. januar 2011 til 31. december 2013.

Læs mere på projektets egen hjemmeside

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster