Den strategiske HR-funktion :: kea.dk

Den strategiske HR-funktion

StudieretningAkademiuddannelsen i HR
Omfang10 ECTS (obligatorisk fag)
StedBallerup: WTC Ballerup, Borupvang 3, 2750 Ballerup
Ballerup

Daghold 2018: 
Undervisning kl. 8.30-14.30 på følgende dage dage: 
16/1, 6/2, 16/2, 27/2, 6/3, 16/3, 6/4
Prøvedato: 17/4
 2018  

Internat på eksternt kursussted: 
25-26/1 2018 (1½ døgn)
(1. dag: 9.00-21.00. Dag 2: 8.30-13.00) 

Inkl. webinarer

PrisPrisen inkluderer 1½ døgn internat
Pris ex. moms kr. 12.400
Pris inkl. moms kr. 13.063
ForplejningForplejning er ikke inkluderet på normale undervisningsdage
LitteraturHRM i praksis, 1. udg. af Henrik Holt Larsen m.fl., Samfundslitteratur, 2014 (ISBN: 9788759317594)
HR udefra og ind, 1. udg. af Dave Ulrich m.fl., Forlaget Gittemandrup, 2013 (ISBN: 9788799620272)
Konsulentens grønspættebog - systemisk og eksistentiel tilgang til konsulentarbejde, 1. udg. af Vibe Strøier, Dansk psykologisk Forlag, 2011 (ISBN: 9788777066498)
Metode og projektskrivning - en introduktion, 2. udg. af Thomas Harboe fra Samfundslitteratur, 2013 (ISBN: 9788759314999)
AdgangskravKlik her for at se adgangskrav
Tilmeldingsfrist5 dage før kursusstart
TilmeldingKlik her for tilmelding


Den strategiske HR-funktion giver dig en indgående forståelse for egen rollevaretagelse og for HR-funktionens strategiske rolle i at sikre en god overensstemmelse mellem organisationens behov og HR-indsatsen. Du bliver introduceret til centrale HR-begreber så som HR udefra og ind, Social Kapital samt klassiske teorier.

Vi anbefaler, at du tager dette fag EFTER du har taget hhv. 2 valgfrie fag samt det obligatoriske fag: Organisationsudvikling i HR-perspektiv – hermed har du gode forudsætninger for at få et godt udbytte af dette fag.


INDHOLD

 • HR-forståelse og HR-begrebets udvikling
 • HR-roller og konsulentroller
 • Egen HR-rolle og personlig udvikling
 • Strategi- og forretningsforståelse
 • HR-strategi og personalepolitik

UDBYTTE

 • Du får metoder og redskaber indenfor det HR-strategiske område og redskaber til at gøre brug af de færdigheder, der knytter sig til en beskæftigelse i en udviklingsorienteret HR-funktion.
 • Du lærer at vurdere praksisnære problemstillinger, der relaterer sig til HR og dermed den sociale kapital i virksomheden.
 • Du lærer at formidle HR-relevante og praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder til samarbejdspartnere i virksomheden.
 • Du lærer at definere de HR-relaterede udviklingsbehov.
 • Du lærer at karakterisere en virksomheds strategiske situation.
 • Du vil kunne opstille en udviklingsplan


PRØVEFORM
Mundtlig eksamen på baggrund af kort projekt (ca. 8 sider).


LIDT OM UNDERVISEREN

Finn Bech Andersen er underviser på Akademiuddannelsen i HR på faget "Den strategiske HR-funktion”.

HR-funktionen står i en brydningstid. Ændret krav og forventninger fra kunder og forandringerne i forretningen gør at den traditionelle tankemåde i HR ikke er nok. Dette forstærkes kun af at ledelses- og medarbejderbegreberne også er under forandring. Desuagtet er behovet for HR-vinklen vigtigere end nogensinde. Det kræver dog at HR-professionelle kan udvikle det nødvendige mindset, kompetencer og mod, som er krævet. Undervisningen vil tage udgangspunkt i “HR udefra og ind”-perspektivet og være præget af meget stor interaktion fra dig, som studerende. Fokus er at udvikle dig og dine kompetencer til at kunne være en aktiv spiller i udvikling og udførelse af HR-opgaver - nu og i fremtiden.

Finn har mange års erfaring med strategisk HR fra danske og internationale virksomheder, hvor han bl.a. har haft ansvaret for indførelse af HR-partnerkonceptet i Forsvaret, globale HR projekter og processer i Maersk Line og forretningsdrevet HR i COWI. Han har stor erfaring som underviser fra mange forskellige institutioner, og lægger vægt på at starte med kundeperspektivet og tage udgangspunkt i din virkelighed. I undervisningen søger vi i høj grad at udfordre status quo for at få nye perspektiver og blive i stand til at udnytte ny muligheder. 

 

TILMELDING

Tilmeld dig Den strategiske HR-funktion.

Ved tilmelding modtager du en automatisk genereret bekræftelse. Du er optaget på uddannelsen, med mindre du hører andet fra os. Efter tilmeldingsfristen vil du modtage en indkaldelse med praktiske oplysninger som anvendt litteratur, vejviser, semesterplan mm.


KONTAKT


STUDIEADMINISTRATION

For spørgsmål vedr. modulopstarter, tilmeldinger, uddannelsesbeviser og andre praktiske spørgsmål vedr. KEA Kompetences deltidsuddannelser/efteruddannelser - kontakt:

Michelle Nielsen

E:
efteruddannelse-aau@kea.dk 
T: 4646 0500


STUDIEVEJLEDER

For spørgsmål vedr. uddannelsesvalg, optagelseskrav, realkompetence, merit m.m. – kontakt:

Joan Nielsson Mathiasen

E: 
jonm@kea.dk 
T: 2498 2010