Global økonomi :: kea.dk

Global økonomi

StudieretningAkademiuddannelsen i Økonomi- og ressourcestyring
Omfang10 ECTS (valgfrit fag)
StedBallerup: WTC Ballerup, Borupvang 3, 2750 Ballerup
Ballerup

Aftenhold 2018:
Undervisning kl. 17.15-20.45 på følgende dage:
20/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5, 22/5
Prøvedato: 7/6 2018 kl 14.00-18.00

Pris 5.400 kr. (momsfrit)
ForplejningForplejning er ej inkluderet
LitteraturGrell & Rygner (2014): Mikroøkonomi - teori og beskrivelse, Limedesign, ISBN 9788791367205
Grell & Rygner (2016): Makroøkonomi - teori og beskrivelse, Limedesign, ISBN 9788791367212
AdgangskravKlik her for at se adgangskrav
Tilmeldingsfrist5 dage før kursusstart
TilmeldingKlik her for tilmelding
 

HVORDAN TRÆFFER EN VIRKSOMHED SINE ØKONOMISKE BESLUTNINGER, HVORDAN LÆGGES DER EN ØKONOMISK STRATEGI, OG HVORDAN INVESTERER MAN? - GLOBAL ØKONOMI GIVER DIG SVARET.

Verdens økonomier er bundet tæt sammen i et net, hvor en begivenhed i et land hurtigt forplanter sig på tværs af landegrænser. Derfor bliver mange nationale og internationale aktører påvirkede af den internationale økonomi, og det kræver viden at gennemskue de komplicerede sammenhænge bag. Global økonomi giver dig overblik over internationale økonomiske sammenhænge. Du får en bred viden om global markedsøkonomi, samfundsforhold og de økonomiske sammenhænge og politikker, der ligger bag.

Global økonomi er et valgfag, der knytter sig til Akademiuddannelsen i Økonomi- og ressourcestyring, som du kan læse mere om her.

INDHOLD

  • Økonomiske begreber, mål og midler
  • Det internationale samfund
  • International økonomi

UDBYTTE

  • Global økonomi giver dig forståelse for verdensøkonomien
  • Du lærer de økonomiske grundbegreber og kredsløb at kende, og du får styr på de forskellige knapper, politikere og økonomer kan skrue på for at regulere den samfundsøkonomiske balance
  • Du får også en grundig indføring i det internationale samfund. Det gælder både inden for økonomi, samarbejde, handel og handelspolitik. I international økonomi fokuserer undervisningen på prisdannelse, offentlige indgreb, arbejdsmarked og inflation
  • Du bliver desuden klogere på penge- og valutamarkedet, økonomisk politik og faktorer som vækst og konjunkturer.


PRØVEFORM
Skriftlig prøve (4 timer)


LIDT OM UNDERVISEREN
Per Skovgaard Andersen tager udgangspunkt i, at det, som kursisterne lærer i undervisningen, skal kunne anvendes i praksis. Der arbejdes hele tidden med at inddrage kursisternes egne erfaringer samt cases fra både store og små virksomheder. Teorien gøres forståelig ved at koble den på konkrete situationer fra både kursisternes egne og andre virksomheder. Undervisningen bliver aldrig kedelig, da teoriundervisning hele tiden suppleres med cases, diskussioner i plenum, gruppearbejde, opgaveløsning og aktiv inddragelse af kursisterne. Per er uddannet cand.mag, HD og har pædagogikum. Per har en bred baggrund som leder i offentlige og private virksomheder. Og sidder i dag i flere bestyrelser. Per har bred undervisningserfaring gennem mange år på KEA, men underviser også også Handelshøjskolen, CBS, og Metropol. Er desuden beskikket censor.


KONTAKT


STUDIEADMINISTRATION

For spørgsmål vedr. modulopstarter, tilmeldinger, uddannelsesbeviser og andre praktiske spørgsmål vedr. KEA Kompetences deltidsuddannelser/efteruddannelser - kontakt:

Michelle Nielsen

E:
efteruddannelse-aau@kea.dk 
T: 4646 0500


STUDIEVEJLEDER

For spørgsmål vedr. uddannelsesvalg, optagelseskrav, realkompetence, merit m.m. – kontakt:

Joan Nielsson Mathiasen

E: 
jonm@kea.dk 
T: 2498 2010