"Min barndomsdrøm var at være kunstner. På trods af min livslange passion for spil, overvejede jeg aldrig det som en karrierevej eller mulighed, da branchen dengang var så lille og ukendt. Jeg arbejder i et kreativt miljø, og spil er sjove og legende. Så på mange måder svarer det til, hvad jeg er i dag, men jeg er ikke så håndgribelig eller digital, som en kunstner ville være. Jeg arbejder med videoproduktion og billedskabelse tidligere i min karriere. Ikke desto mindre leger jeg med små kreative projekter på siden i min fritid."

Celia Zimmermann færdiggjorde sin uddannelse i multimediedesign i 2024. I dag arbejder hun som Head of Player Experience hos SYBO. Vi har talt med hende om hendes tid på KEA samt hendes karriere.

Celia Zimmermann SYBO

Q & A: 

DET OM KEA...

Q: Hvordan vil du beskrive KEA med ét ord?  
A: "Relevant."

Q: Hvad var dit yndlingsmodul og/eller din yndlingsunderviser?
A: "Jeg mødte mange talentfulde og støttende undervisere i løbet af mine 2 år på KEA, men min yndlingsunderviser var Gullan Christensen og hendes livlige, opmuntrende, nysgerrige og venlige væremåde. Jeg husker tydeligt, hvordan Gullan tog forskellige kunst- og håndværksmaterialer med ind i undervisning for at få gang i vores kreative evner og overføre dem til webdesign mock-ups, koncepter mm."

Q: Hvad er dit yndlingsminde fra KEA? F.eks. En sjov historie fra dine studier på KEA. 
A: ""Jeg er ikke god til sjove historier, så jeg vil gå med en mere hyggelig én. Mit yndlingsminde er at cykle til KEA hver morgen og få kaffe og en bolle med ost med mine veninder før undervisningen - det er de små ting, der tæller. At have talentfulde kvinder omkring mig, der inspirerede mig med deres kreative ideer, seje færdigheder og arbejdsmoral, var afgørende og bragte meget glæde.""

Q: Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre en ting fra dine studier på KEA, hvad ville det så være og hvorfor?
A: "Helt ærligt havde jeg en fantastisk tid på KEA, så at forsøge at tænke på en ting, jeg ville ændre, er et svært spørgsmål... Men hvis jeg skulle ændre én ting, ville det være at tilbringe mere tid på KEA Biblioteket og i KEA Maker Lab. Jeg prøvede aldrig screen printing, og jeg burde have lånt magasiner og bøger til inspiration - KEA har et ret stort udvalg."

 panel talk

OM KARRIEREn...

Q: Hvad var dit første job efter dimissionen fra KEA og hvordan fik du det? 
A: "Det var faktisk min KEA-praktik som Social Media Intern hos SYBO, der også førte til min fuldtidsstilling som Social Media Coordinator hos SYBO. Hvis du ikke ved det, er SYBO en mobilspil virksomhed beliggende i hjertet af København, og vi er bedst kendt for at være skaberne og udgiverne af verdens mest downloadede spil (4 milliarder på verdensplan): Subway Surfers. Jeg fik tilbudt jobbet omkring det tidspunkt, hvor jeg blev færdiguddannet, og dermed også for at få skubbet min karriere i gang med det samme, hvilket var mit mål og drøm, da jeg først søgte og blev en del af SYBO. Jeg føler mig meget heldig og taknemmelig for muligheden."

Q: Hvad ville du gerne være da du var yngre og hvordan passer det med det du laver i dag? 
A: "Min barndomsdrøm var at være kunstner. På trods af min livslange passion for spil, overvejede jeg aldrig det som en karrierevej eller mulighed, da branchen dengang var så lille og ukendt. Jeg arbejder i et kreativt miljø, og spil er sjove og legende. Så på mange måder svarer det til, hvad jeg er i dag, men jeg er ikke så håndgribelig eller digital, som en kunstner ville være. Jeg arbejdede med videoproduktion og digital indhold tidligere i min karriere. Ikke desto mindre leger jeg med små kreative projekter på siden i min fritid."

Q: Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud som Head of Player Experience hos SYBO?
A: "En typisk dag som Head of Player Experience hos SYBO indebærer først og fremmest at tjekke ind med teamet for at se, hvordan de har det, og hvad vores prioriteringer er for ugen eller dagen. Prioriteter er vigtige, da vores dage er ret travle på grund af de mange Subway Surfers-opdateringer, udgivelser og sociale mediekampagner, som vi kører årligt - de kan og vil ændre sig. Mit team og jeg lægger strategier, planlægger, udarbejder indhold til og kører al vores Subway Surfers-spillerstøtte og vores SYBO-sociale mediekanaler - TikTok, Discord, Instagram, LinkedIn og mere. Derudover støtter vi andre community-, sociale medie- og kommunikationsrelaterede aktiviteter såsom offentlige relationer, betalte partneraktiviteter som influencers, og brandpartnerskaber og integrationer. Vores mest betydningsfulde og vigtige opgave er at connecte med vores Subway Surfers-community, lytte til dem og være deres stemme på studiet."

Q: Hvad er det bedste ved din karriere? 
A: "At min passion for spil har ført mig til en fantastisk gruppe af talentfulde mennesker, der er lige så optagede af spil som jeg er, og det skinner virkelig igennem i vores arbejde og i de oplevelser, som vi som team skaber og leverer til vores spillere."

 Pride 2023

DET PERSONLIGE... 

Q: Kan du fortælle os en sjov/anderledes ting om dig selv, og hvordan du bruger den i dagligdagen? F.eks. En kompetence eller en ting kun få kender til.  
A: "Det er lidt sært og måske lidt nørdet... Jeg kan blindskrive med høj hastighed og præcision på et professionelt/konkurrencemæssigt niveau. Det er en fremragende færdighed at have på arbejdet og hvis jeg en dag skal imponere nogen."

Q: Hvad er din favoritbog at læse eller podcast at lytte til? 
A: "Min yndlingsbog er 'What I Talk About When I Talk About Running' af Haruki Murakami. Jeg læste den for lidt over 2 år siden. Den gav mig nogle perspektiver omkring at begynde at løbe (og at det aldrig er for sent) samt om vigtigheden af praksis og konsistens, især omkring vaner og specifikt om løb. Jeg begyndte også at løbe, og jeg gør det stadig hver uge."

Q: Hvilken personlig præstation er du mest stolt af, og hvorfor?
A: "Jeg tror, at vi udvikler os til at blive det, der giver mening for os, fordi det er det, vi går op i. Min største bedrift er jeg har turdet at forfølge en karriere inden for det håndværk og den branche, som jeg elsker, på trods af at det var et risikabelt og skræmmende skridt for mig at tage på det tidspunkt. Det er værd at vide, at jeg var indskrevet på et andet universitet i nogle år, og jeg var nødt til at afbryde min indskrivning for at starte på KEA."

Q: Hvis du kunne vælge at gøre hvad som helst i løbet af én dag, hvad ville du så vælge at gøre, og hvorfor? 
A: "Kan jeg være månen? Bare svæve rundt. Det virker fredeligt."

Q: Hvis du kunne spise middag med fire personer, levende eller døde, hvem ville du så vælge, og hvorfor? 
A: "Jeg ville dele et måltid med Björk, FKA Twigs, Yayoi Kusama og Vivienne Westwood. Alle fire kvinder er utroligt talentfulde, modige, autentiske og uden for denne verden. Jeg elsker og værdsætter deres stemmer, og hvordan de hver især udtrykker sig."

Q: Hvilket godt råd vil du give KEA studerende eller andre KEA Alumne?                 
A: "Stol på dig selv og tag chancer ved at se udfordringer eller problemer som muligheder for at du kan lære og vokse. Gå ud af din komfortzone både fagligt, professionelt, personligt og på andre måder. Du går glip af noget, hvis du ikke gør det. Og husk også bare at være dig selv."