Jobmuligheder :: kea.dk
Uddannelser

Jobmuligheder

Som uddannet datamatiker kan du arbejde med mange forskellige opgaver inden for informationsteknologien. Du kan både designe it-systemer samt programmere og vedligeholde store databaser. Du kan også fungere som konsulent og rådgiver.

Manglen på datamatikere betyder, at der venter dig en rigtig god løn, når du er færdiguddannet. De seneste tal viser, at nyuddannede datamatikere efter ½ års ansættelse hæver mellem kr. 28.000 og 30.000 om måneden.

Typiske job for en datamatiker er webudvikler, systemadministrator og systemdesigner. Her kan du se aktuelle jobannoncer

Som webudvikler kommer du til at bruge dine kreative, logiske og systematiske evner og er ansvarlig for at programmere en hjemmesides funktionalitet.

En systemadministrator er virksomhedens vigtigste person indenfor it, og du vil typisk komme til at arbejde med at:

  • tilføje og konfigurere nye arbejdsstationer
  • oprette brugerkonti
  • installere software på hele systemet
  • lave procedure for at forebygge spredning af virus
  • tildele ekstra lager.


Som systemdesigner skal du i samarbejde med brugeren finde de krav, systemet skal opfylde. De krav skal analyseres, og der skal opstilles modeller af systemet, der skal bruges som grundlag for programmeringen. Som systemdesigner vil du blive en vigtig del af spændende udviklingsprojekter.

Billede på siden:
Et program som håndterer booking, aflysninger og reservering af flybilletter på nem og brugervenlig måde. Udviklet af studerende fra datamatikeruddannelsen.

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster