Projekter :: kea.dk
Uddannelser

Galathea 5

- søvejens Tesla

Galathea 5 - søvejens Tersla, Energiteknolog, KEA

Et hold Energiteknolog-studerende har fået til opgave at ombygge et konventionelt olieslugende skib til søvejens Tesla - altså et skib, som udelukkende sejler på grøn energi, og som skal kunne sejle hele vejen fra Korsør Flådestation til Dubai som dansk bidrag til verdensudstillingen EXPO 2020.

Skibet er en måde at forbinde den stolte søfartsnation Danmark med Dubai – hvor der i forbindelse med verdensudstillingen skal skabes en fuldkommen bæredygtig by.

”Det er spændende og anderledes og sjovt at vores ideer rent faktisk bliver brugt og kan ende i verdensudstillingen”, sagde kommende energiteknolog Anders Bundgaard. 

De studerende har arbejdet på hver deres metoder til at opnå det, og de præsenterede dem hos virksomheden Biofos i Avedøre som en foreløbig kulmination på projektet.

Specialiseret i energieffektivisering og bæredygtighed

Det er studerende på 1.semester på uddannelsen til Energiteknolog, som netop handler om energieffektivisering og bæredygtighed, der har fået til opgave at skifte gas- og dieselmotorerne ud på et gammelt krigsskib som ligger i flådestationen Korsør og lave det om til søvejens Tesla.

Inden projektet gik i gang, var de studerende ude og besigtige skibet og kravle rundt på det for at få en fornemmelse for opgaven.

Alle grupper begyndte med at tage de gamle diesel- og gasmotorer ud af skibet, men derfra var der vidt forskellige løsninger. Flere havde taget udgangspunkt i Sky sails som ligner et kitesejl – de er bare gigantiske, flyver op til 200 meter oppe i luften og kan derfor trække skibet. Og ligesom et kitesejl kan de trække ud til siderne, hvis vindretningen ikke er optimal.

Ægte løsninger i den virkelige verden

Ideerne bliver ført ud i livet: "Vi ved af erfaring, at der ofte kommer mere fra studerende end fra en flok gamle ingeniører,” siger Peter Claudell fra Center for Innovatik og direktør for KlimaZirkus, som sammen med en række grønne virksomheder såsom Gaia Solar står bag projektet.

Se de studerendes præsentationer

Gruppe 1

Gruppe 2

Gruppe 3

Gruppe 4

 

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster