Studerende fra KEA udarbejdede 26 løsningsforslag til byudviklingen af Nordvest. Nu går Københavns Kommune videre med 17 af dem og en spansk forretningsmand vil købe en anden af de bæredygtige ideer.

Det er et eksempel på, hvad studerende kan udrette, når undervisningen er praksisnær og i tæt kontakt med erhvervslivet og den omkringliggende verden.

Tobias Lau fra Social Action, der blandt arbejder sammen med Novo Nordisk, LEGO, Aarstiderne og Gehl Architects har også vist interesse:

”Jeg ved af egen erfaring, hvor meget studerende kan udrette – ikke mindst på grund af den frihed og det frirum, de har, som står i modsætning til virkeligheden, når først de er ’fanget’ på arbejdsmarkedet. De studereden kan lave nogle på én gang meget pragmatiske og meget utopiske ting, og det tror jeg verden har brug for – det er i det felt, de bedste ideer skabes.”

At KEA rummer alt fra designere til VVS’ere i én og samme uddannelsesinstitution er ifølge Tobias Lau afgørende:

”KEA har en meget bred spændevidde af kompetencer, som man ikke finder mange andre steder. Det er den bredde, der skal til for at lave noget, der er virelig spændende, og det giver de bedste rammer for at få en integreret forståelse for andre områder.

Løsningsforslagene er resultatet af Ecoweek – New Nordic Living, der foregik i maj og var arrangeret af KEA. Her arbejde 200 KEA-studerende og 100 studerende fra hele verden på at skabe innovative og bæredygtige løsninger på konkrete udfordringer i Københavns Nordvest kvarter.

Begejstrede Connie Hedegaard

Da ugen var omme sagde Katrine Hartmann-Petersen, som er forsker på RUC ”København er en bedre by efter i dag”.

Og Connie Hedegaard bekendtgjorde, at ”politikere og virksomheder ofte har en tendens til at tænke kortsigtet – og hvis det skal være muligt at komme i mål med nogle af de store udfordringer, der er på klimaområdet, så er der brug for unge, kreative kompetencer, som kan tænke på tværs og komme op med innovative, realiserbare og langsigtede løsninger.”

Nu har Københavns kommune vurderet og som sagt besluttet at gå videre med hele 17 løsninger, som åbenbart også kan skabe interesse på verdensplan.

”Det er et virkelig flot resultat og lige præcis, hvad vi skal evne på KEA – undervisning og projekter der reelt bliver til noget,” siger rektor Ingo Østerskov.