Som praktikant hos Tegnestuen Dorte Mandrup er Nicolaj tilknyttet opførelsen af Mærsk nye hovedkontor. Han fremhæver tegnestuens inkluderende og internationale miljø, der blandt andet giver byggeteknisk indsigt fra hele verden. Nicolaj og Dorte Mandrup er nomineret til Årets KEA-praktik.

Mærsk er en kæmpestor virksomhed, der er mange meninger om. Det samme kan siges om byggeriet af virksomhedens nye domicil i den historiske Frederiksstaden tæt på Amalienborg i København.

Det er med andre ord et helt særligt byggeri, Nicolaj Samsøe Jakobsen er tilknyttet som bygningskonstruktørstuderende og praktikant på Tegnestuen Dorte Mandrup.

Anerkendelse og interesse der åbner døre

433576914 960352635739303 4783608469037221942 nHan er i projektgruppe med arkitekter, ingeniører og andre bygningskonstruktører med fokus på tag og facader. På et projekt skulle der findes plads til ekstra solceller for at overholde et energikrav, hvilket var vanskeligt. Teamet bad Nicolaj om input til en løsning – og han fandt plads. Hvilket er ét eksempel på den interesse og anerkendelse, han er blev mødt med hos den verdenskendte tegnestue.

”At blive mødt med oprigtigt interessere, blandt andet for de nye værktøjer, jeg har lært på KEA, er en anerkendelse. Man føler sig som en del af en gruppe og et projekt, hvor anerkendelse og interesse er udbredt. Fx bliver vi inviteret med til branchearrangementer, så vi kan netværke med andre i branchen."

”Vi har alle været, hvor praktikanterne er nu, og ved hvor meget det betyder, når nogen åbner døre for en,” siger David Bartlett Vowell, fra Tegnestuen Dorte Mandrup, og uddyber:

"Praktikanter fra KEA er af enorm værdi for os. De bringer nye erfaringer og færdigheder med sig, og vi prøver at integrere dem i alle aspekter af livet på tegnestuen – fagligt såvel som socialt. Vi lærer af dem, ligesom de lærer af os."

Spørgsmål er vejen til udvikling

Hvad der gør Nicolaj til noget særligt er, ifølge David, hans personlighed og tilgang til arbejdet:

David R5 5712"Han er lærenem, sjov og et socialt aktiv på kontoret, ligesom hans arbejdsetik er prisværdig. Og så er han ikke bange for at stille spørgsmål – hvilket er den rette holdning til læring og udvikling," siger David Bartlett Vowell, som faktisk også selv har studereret på KEA

I sin indstilling til Årets KEA-praktik fremhæver Nicolaj tegnestuens unikke tilgang til at give praktikanter en blanding af støtte, ansvar og engagerende opgaver. Og at tegnestuens dedikation til at skabe et inkluderende miljø for praktikanter fra hele verden er bemærkelsesværdig.

”Dorte Mandrup er en tegnestue som fokuserer meget på diversitet både fagligt og personligt, og de ansatte spænder fra Sverige til Kina. Det betyder blandt andet, at man får byggeteknisk viden fra hele verden – hvordan arbejder man bedst med kinesere, hvordan går man til BIM-møder med folk, der bruger tyske gloser og hvordan kan vi møde hinanden bedst internt og internationalt,” siger Nicolaj og fortsætter:

”På tegnestuen er der fokus på, at man også informeres om andre projekter, og at vi deler erfaringer på tværs af projekter, hvilket er helt vildt fedt. Ligesom praktikanter ikke blot ses som midlertidige ressourcer, men som en integreret del af arbejdsstyrken. Teamet har vist en imponerende evne til at skabe et læringsmiljø, hvor man føler sig velkommen, værdsat og udfordret.”

Fakta om årets KEA-praktik

  • Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted.
  • Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier:

Evnen til at forvandle viden til værdi

Personlig og faglig udvikling

Den sociale oplevelse

  • Vinderen af årets KEA-praktik kåres af en jury 8.maj 2024.
  • Vinderen går videre til den nationale konkurrence den 23. maj, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark. Vinderen får 10.000 kr.