Søgningen til KEAs byggerelaterede uddannelser stiger med 33 procent ved dette års vinteroptag. Samlet set stiger søgningen til KEA med hele 12 procent.

Det kan godt være kulden har lagt sig over Danmark, men her på KEA bringer vinteroptaget i år kæmpe glæde og varme. Søgningen er nemlig rekordhøj, ikke mindst til de byggerelaterede uddannelser, som sidste år var en mere grå affære:

”Sidste vinter oplevede vi et dyk i søgningen til de fleste af vores byggefaglige uddannelser, derfor glæder vi os over, at søgningen nu går voldsomt frem og dermed svarer til den store efterspørgsel, der er på KEAs dimittender i byggebranchen,” siger Eva Valcke, uddannelsesdirektør for KEAs byggefaglige- samt designuddannelser.  

Brobygning virker

Eva Valcke farve thumbnailDer er fremgang på alle de byggefaglige uddannelser – både dem i København, og dem KEA tillige udbyder i Hillerød. Ekstra positivt er det, at succesen med de relativt nye udbud i Hillerød ikke kannibaliserer på søgningen i København.

”Vi skal faktisk snart ud at finde nye lokaler i Hillerød, fordi det går så godt. At søgningen er så stor i Hillerød, tror vi skyldes, at vi har gjort en stor indsats dels for at skabe brobygning til ungdomsuddannelserne og dels en karrieremesse for virksomheder, hvor studerende og virksomheder kan møde hinanden,” siger uddannelsesdirektør Eva Valcke.

Nye teknologier og virksomhedssamarbejde

For alle KEAs uddannelser gælder det, at der hele tiden er en kontinuerlig udvikling i samarbejde med virksomhederne. Ikke mindst de byggefaglige, hvor udviklingen foregår i raketfart i disse år.

”Vores studerende skal være relevante for branchen. Det gælder i forhold til bæredygtighed, som vi fortsat har stort fokus på, men også den teknologiske udvikling herunder AI. Vores dimittender er gearede til at bruge de rette digitale og teknologiske værktøjer, som er en del af byggeriets fremtid. Det er værktøjer, som de møder i undervisningen og siden tager med ud i virksomhederne - først i praktikken og siden som medarbejdere,” siger Eva Valcke.

Byggebranchen står med et kæmpe behov for arbejdskraft, og derfor glæder det hende, at søgningen er så stor over hele linjen med et lille aber dabei:

”Vi har et virkelig godt optag, men vi kunne have et endnu bedre optag, hvis vi stadig havde de internationale uddannelser - og dermed i endnu højere grad levere de medarbejdere, som er så efterspurgte ude i virksomhederne.”

Vækker undren

Katja Munch Thorsen thumbnailSøgningen til Kort- og Landmålingstekniker er også steget – med 12 procent – men der er faktisk stadig ledige pladser, fordi efterspørgslen på dimittender er så stor. Og her er der tale om en uddannelse med absolut jobgaranti, høj startløn og garanteret lønforhøjelse hvert år.

En anden uddannelse med ledige pladser trods jobgaranti og høj løn er IT-sikkerhed.

”Det kan virkelig undre, at søgningen ikke er større til en uddannelse som IT-sikkerhed, fordi det er så stort et tema i vores samfund – krydret med virkelig spændende opgaver og høj løn. En af forklaringerne kan være, at dimittenderne fra Datamatiker og IT-teknolog er så eftertragtede, at de studerende vælger job fremfor at tage overbygningen i fx IT-sikkerhed med,” siger Katja Munch Thorsen, uddannelsesdirektør for de digitale og tekniske uddannelser på KEA.

Ny højdespringer

Til gengæld glæder hun sig over, at uddannelsen i Økonomi & It går frem med 36 procent. Her skal årsagen formentlig findes i en ny studieordning med fokus på at arbejde med data i en forretningssammenhæng, hvilket er stærkt efterspurgt i virksomhederne.

Rektor Steen Enemark Kildesgaard glæder sig over, at KEA helt generelt har fået mange kvalificerede ansøgere, og at der på næsten alle KEAs uddannelser er flere kvalificerede ansøgere end pladser.

Nåede du det ikke? Fortvivl ej - det er stadig muligt at søge ind på:

El-installatør

Kort & Landmålingstekniker

Bygningskonstruktør

Softwareudvikling

Webudvikling

IT-sikkerhed