Biografchef Helle Strømø har netop afsluttet Diplomuddannelsen i Ledelse. Helle er til daglig chef for 40 medarbejdere, hvoraf størstedelen er unge deltidsansatte mellem 16-40 år. De unge er velformulerede og klapper ikke bare hælene sammen, men argumenterer og kræver forklaringer af deres leder. Det kræver nye ledelseskompetencer, fortæller Helle, der nu føler sig ’skarpere’, ’gladere’ og mere ’autentisk’ efter at have investeret to år i diplomuddannelsen.

 Af Camilla Wittenkamp, KEA Marked

Og investeringen er ikke bare i kroner og ører, men i høj grad i tid – tid til refleksion. For det er dét, der rykker mig som leder, mener Helle Strømø. Uddannelsen har gjort Helle Strømø bedre til at kommunikere som leder – og til at reflektere over rollen som leder i forhold til medarbejdere og samarbejdspartnere: ”Uddannelsen har gjort mig til en mere refleksiv leder og et mere nuanceret menneske i det hele taget. Jeg er ikke så sort-hvid længere. Jeg er blevet bedre til at se tingene fra flere vinkler og lytte til, hvad andre siger og analysere, hvorfor de siger, som de gør. Hvor jeg tidligere udelukkende så tingene fra mit eget ståsted stopper jeg nu op og giver mere plads til mine medarbejdere og lader dem komme på banen med deres ideer. Nogen gange siger jeg også ’det skal jeg lige tænke over’. Er der konflikter mellem personalet, er jeg også blevet skarpere på at stoppe tingene, før de udvikler sig.”

Gladere medarbejdere giver glade gæster
Helle Strømø ser uddannelsen som en solid investering for den virksomhed, hun arbejder for. ”Jeg har investeret to år og det er ikke spildt. Min personlige og faglige udvikling har bl.a. betydet mere nærvær mellem mine medarbejdere og mig. Jeg giver dem mere og de giver mig flere tilbagemeldinger.”
Den årlige medarbejdertrivselsundersøgelse har således vist en positiv udvikling. 
”Og det er jeg glad for, for jeg kan jo ikke drive butikken her uden dem! At medarbejderne kan lide at være smitter jo af på gæsterne, som kommer igen.” 

Rejsen slutter ikke ved eksamen
Med Diplomuddannelsen i Ledelse er Helle Strømø med sine egne ord startet ’på en rejse’ og rejsen sluttede ikke med hendes afgangseksamen: ”Jeg kunne godt tænke mig at læse en Master i Kommunikation. Jeg var ikke selv vildt motiveret til uddannelse, da jeg var tyve år, men nu er min motivation meget stærk og min alder er ingen hindring, tværtimod er det en fordel at jeg kan spejle teorierne ind mine 30 års ledererfaring.” 
Helle Strømø har været biografchef i fire år, har en uddannelsesmæssig baggrund som merkonom, før hun byggede på med en diplomuddannelse. Fakta
Diplomuddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse på bachelorniveau som læses på deltid. Uddannelsen er internationalt anerkendt og giver adgang til videreuddannelse på masterniveau.Læs mere om Diplomuddannelsen i Ledelse HER.

Kontakt Center for Efteruddannelse

Tlf: 4646 0500

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.