I et samarbejde med rådgivningsvirksomheden e|optimo arbejder femoghalvtreds af KEAs energiteknologer på at analysere og finde frem til tiltag, der kan nedbringe energiforbruget i indkøbscenteret Fields. De studerende får en konkret case, en rigtig kunde, og muligheden for at afprøve og udvikle i spændet mellem teori og praksis. Det er et win for både kunde, rådgivere, de studerende og ikke mindst miljøet.

Af Trine Roed, KEA Marked Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Virksomhedssamarbejde øger læringspotentialet

Detailbutikker bruger ofte lyskilder med et stort varmetab, hvilket bevirker at overskudsvarmen igen skal transporteres væk af et omfattende ventilationssystem. Opgaven er indgået i samarbejde med e|optimo, som er energirådgiver for indkøbscenteret Fields, ejet af Steen & Strøm. De energiteknologstuderende på 2. og 3. semester skal indsamle data, analysere energiforbruget, de nuværende installationsløsninger, samt bruge analysen som afsæt til at udvikle nye, innovative og energibesparende løsninger i sparring med e|optimo.

Christian Marott fra e|optimo udtaler:

Et samarbejde, som det der er aftalt mellem Steen & Strøm, KEA og os selv, er et rigtig godt eksempel på, hvordan der kan gennemføres projekter, som ellers havde været fuldstændig utænkelige. Steen & Strøm har på baggrund af vores indledende tanker kastet sig ud i et utrolig visionært projekt, som har potentiale til at medføre rigtig store miljømæssige gevinster. Projektets hovedoverskrifter er temaer som ”Miljøledelse”, ”Synliggørelse” og ”Projektejerskab i de enkelte butikker”. Vi glæder os utrolig meget til at se resultaterne af samarbejdet krystallisere sig i uddannelsesmæssig relevans for KEAs studerende og forhåbentlig store miljømæssige gevinster for Steen & Strøm.”

De studerende har arbejdet med opgaven hele semesteret, og projektet afsluttes endelig i juni med eksamen.

”Det, at kunne afprøve viden med afsæt i en konkret og kompleks kontekst med mange aktører og en rigtig kunde, beriger opgaven og øger læringspotentialet”, fortæller Jens Højmann, underviser på energiteknologuddannelsen.

Om uddannelsen til energiteknolog:     
En energiteknolog finder energiproblemerne i bygninger og industriprocesser, og rådgiver derefter om løsningsmuligheder samt er entrepriseleder på udførelsen. Som entrepriseleder og energiteknolog sørger man for, at håndværkerne udfører løsningen, som den er planlagt. Når projektet er vel udført, er energiteknologen den, der tilbyder at holde øje med besparelsen fremover ved hjælp af en servicekontrakt. 

Læs mere om Energiteknologuddannelsen her

Se mere om eOptimo her.

For mere information om virksomhedssamarbejdet kontakt Jens Højmann, underviser på energiteknologuddannelsen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.