Notat skrivning :: kea.dk
KEA life

Notat skrivning

At skrive notater er for de fleste en stor hjælp. Det er din første umiddelbare bearbejdning af en tekst eller en undervisningslektion. At notere undervejs gør det lettere at koncentrere sig, og det fastholder indholdet.

Det kræver lidt træning og organisering. Det kan være praktisk at lave markeringerne med forsigtighed eller vente med at markere til efter gennemlæsningen. Det er også en god idé at finde enkle tegn, f.eks. kan du markere et uklart afsnit med en bølgelinje eller en vigtig tekst med udråbstegn.

Noter kan have forskellige former, f.eks. modeller, tabeller eller mindmaps. De kan være lidt komplicerede at lave, samtidig med at man lytter, men kan være udmærkede redskaber, når du skriver opgaver eller læser til eksamen.

Uanset om dine noter er skrevet i hånden eller på en fil, skal du organisere dem, så du kan finde dem igen. Skriv fag, emne, dato, sidetal eller andet, der giver mening.

Du kan læse mere om mindmaps på MindMap, og der findes også digitale redskaber som Evernote til notater. På KEA’s bibliotek kan du låne bøger eller få hjælp til at finde links om notatteknik og mindmapping.

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster