Forskningens døgn :: kea.dk
Forskning & Innovation

MATERIALETEKNOLOGIENS VIDUNDERLIGE UNIVERS – FRA IDÉ TIL PRODUKT

Torid Kaad Ostenfeld
E: toko@kea.dk

Arrangementet startede med oplæg af KEA’s Ph.d. studerende, og et oplæg om materialeteknologi, efterfulgt af tre workshops, som hver især introducerede en metode til brug af materialer i designprocessen og produktudviklingen.

Herefter introducerede industriel designer Mette Bak Andersen til bæredygtige materialer og designprocesser.

WORKHOPS //

Track your Trash
Materialer har haft en kæmpe betydning i vores udvikling. Så meget at vi har opkaldt hele tidsaldre efter det; Bronzealderen, Stenalderen og Jernalderen.
Hvis vi skulle navngive vores tidsalder efter et materiale, ville det uden tvivl blive til ”Skraldealderen”. Det er den ressource vi har allermest af.
Men hvordan lærer man at bruge et restmateriale?

I workshop 1 præsenteres en metode til udvikling af nye materialer og produkter fra restmateriale. Den viser hvordan man går på opdagelse i et materiale og gennem forsøg og test får forståelse for alle unikke karaktertræk ved materialet, - både inden for det tekniske og det taktile.

Object to Material
Gennem repetition og variation af enkelte former eller objekter skabes overflader og 3dimensionelle strukturer. Med inspiration i kunstneren Tara Donovans arbejde, udvikles materialer gennem repetition af simple former og objekter.
Metoden er brugbar indenfor arbejdet med næsten alle materialer og kan have stor betydning i designprocessen for både arkitektur og design.

Higher, Faster and stronger
I opbygningen af vores civilisation har vi haft en forståelse af at tungere og tykkere var lig med stærkere, men kigger vi på hvordan naturen bygger, ser vi, at den altid optimerer sit design til minimum materialebrug og aldrig bygger statisk.
Mange konstruktionsprincipper kan afprøves praktisk i mindre skala. Derfor er workshop 3 en konkurrence i at bygge det højeste tårn, det mest elegante, med minimum materiale og som stadig kan bære ½ kilo når det står færdigt.

Nyhedsarkiv:
Hængekøjer af cykelslange

Få svar på dine spørgsmål om uddannelser, efteruddannelseroptag og KEA generelt eller find os på Facebook, Linkedin og Youtube.
Har du kommentarer til siden? Skriv til webmaster