Unimåltider henvender sig specifikt til studerende, som ofte har et andet budget og livsmønster end den typiske måltidskasse-familie med børn. Og så gør de én ting helt anderledes

Måltidskasser er nemt, men hvis man er studerende, er det for mange også en pebret affære, som typisk er målrettet børnefamilier og veletablerede voksne. Unimåltider har derimod et skarpt fokus på de knap 90.000 studerende i Danmark – og ikke mindst deres slunkne pengepunge, impulsive livsstil og færre års erfaring i et køkken.

Designet til studerende

Skærmbillede 2024 01 08 kl. 15.59.36De studerende bag Unimåltider vil skabe en måltidskasse – eller rettere fire forskellige - som hovedsageligt indeholder overskudsvarer samt opskrifter, der gør det muligt at tilberede måltider på kun 30 minutter. Der er selvfølgelig tænkt på både vegetarer og kødspisere, men også muligheden for selv at vælge det ønskede antal dage.  

”Det imødekommer de studerendes spontane livsstil, hvor tidsbesparelse er et vigtigt element. Derudover er der vejledninger til brug af alternative køkkenredskaber, fordi ikke alle studerende har adgang til et fuldt arsenal af køkkengrej. Vi vil også lave videovejledninger til opskrifterne, som kan være med til at forbedre den studerendes evner i et køkken,” fortæller Abbie-Sophie Vestergaard, Fatma Mustafa Ahmad og Jakob Emil Sørensen, som studerer Økonomi & It på KEA.

Stor interesse

Ideen til Unimåltider opstod i kantinen på KEA som et væddemål om ikke at bestille take-away i en måned. Cirka samtidig begyndte deres innovations-modul på studiet, hvor gruppen til at begynde med var helt ideforladte.

”Vi sad og drøftede hvilke udfordringer, vi havde i hverdagen og kom frem til, at vi brugte for mange penge på usund mad. Det er måltidskasser som fx HelloFresh en løsning på, men det er for dyrt til, at vi som studerende kan være med. Derfra tænkte vi bæredygtighed, og det ledte til Unimåltider og brugen af overskudsvarer til sunde nærende måltider.” 

Gruppen lavede en markedsundersøgelse, hvor 85 procent af de adspurgte svarede, at de var interesserede i en prisvenlig måltidskasse baseret på overskudsvarer.

Levering til uddannelsessted

Og det er ikke kun på grund af det bæredygtige aspekt med overskudsvarer, at Unimåltider kan gøre det billigere. Konceptet afviger nemlig markant fra andre måltidskasser på ét punkt – og blandt andet derfor kan de holde omkostningerne nede. Gruppen bag Unimåltider vil nemlig give mulighed for, at man kan hente sin måltidskasse på uddannelsesstedet - hvilket eliminerer privatdistribution, som er en kæmpe udgift og knast. Men er der luft i budgettet, kan man også vælge helt almindelig hjemmelevering mod et leveringsgebyr.

Skærmbillede 2024 01 09 kl. 11.04.53”Vores undervisning på KEA har forsynet os med indsigt i, hvordan man udfører en grundig markedsanalyse og betonet vigtigheden af at være omhyggelig og opmærksom på de komplekse faktorer, der påvirker en virksomheds succes på markedet. Derudover er vi blevet introduceret til design thinking og vigtige analysemodeller, som ligger til grund for en holistisk tilgang til problemløsning og strategisk planlægning inden for forskellige forretningsområder.”

Det betyder blandt andet, at selvom markedet for måltidskasser er præget af intens konkurrence, så viser gruppens arbejde, at Unimåltider har nogle konkurrencefordele, fordi de kan differentiere sig via overskudsvarer og et fokus på studerendes behov.